Fodbold Fitness får sin egen uge

Uge 36 bliver i år landsdækkende Fodbold Fitness-uge – her får motionsfodbolden et ordentligt skud opmærksomhed.

Sidste år kunne man opleve Motionsfodboldens Dag - i år bliver til Motionsfodboldens Uge.

I uge 36 inviteres alle klubber med Fodbold Fitness eller motionsfodboldhold til at være med til at gøre en ekstra indsats for at få endnu flere voksne fodboldmotionister i gang.

Læs også: Motionsfodbold gør mænd sundere

De nyligt offentliggjorte medlemstal for de danske fodboldklubber viste en stor stigning i antallet af danskere over 25 år, der har meldt sig ind i en fodboldklub det seneste år.

"En af forklaringerne på medlemsstigningen er, at fodbold er en helt fantastisk motionsform for voksne motionister. Det vil vi gerne have endnu flere danskere til at opdage. Derfor håber vi, at klubberne vil være med og sammen med os gøre en ekstra indsats for at få helt nye udøvere med på holdene i uge 36," forklarer Bent Clausen, næstformand i DBU.

En god anledning til at promovere Fodbold Fitness

"Sidste år introducerede vi Motionsfodboldens Dag som et pilotforsøg, men efter at have set på klubbernes tilbagemeldinger, har vi i år valgt at strække os over en hel uge. Det skal være let for den enkelte klub at være med, på denne måde skal klubben ikke lave et stort arrangement, men kan blot gøre den almindelige træningsdag i uge 36 åben for alle og gøre noget ekstra for at få nye med i denne uge," siger Lars Møller, der er formand for DGI Fodbold og formand for styregruppen i Bevæg dig for livet – Fodbold.

Læs også: Fodbold og fællesskab er forbundne kar

Ved at være med kan I som klub drage fordel af en national kampagne rettet mod nye udøvere og samtidigt få god hjælp til at promovere jeres motionstilbud. Samtidigt er det en fed måde at kick starte efterårssæsonen på.

Det kræver ikke det store at være med

Hver enkelt klub bestemmer selv omfanget af arrangementet – minimumskravet er blot, at man vil åbne sin træning op og invitere en masse nye indenfor.

"Vi har forskningsmæssig evidens for, at Fodbold Fitness er en meget effektiv motionsform til at forbedre sundhed, fysisk form og trivsel for utrænede danskere i alle aldre, og det er i sig selv grund nok til at få så mange som muligt til at spille med. Den landsdækkende Fodbold Fitness-uge i uge 36 er en glimrende mulighed for at afprøve konceptet for nye udøvere, så jeg håber, at rigtig mange klubber vil være med," lyder det fra professor Peter Krustrup fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, der i mere end 15 år har forsket i sundhedseffekterne ved fodbold og andre idrætsgrene.

Læs også: Voksne motionister og ældre er vilde med fodbold

Læs mere om, hvad I kan få ud af at være med her.

Det er også på denne side, at I tilmelder jeres klub.