Fodbold Fitness-hold har plads til alle aldre

Når spillerne på Fodbold Fitness-holdet skiftes til at planlægge træningen, tager de alle ansvar for, at holdet hver mandag får masser af god motion.

Kvinderne på holdet kan tydeligt mærke, at de er blevet mere udholdende af at spille Fodbold Fitness. Foto: Sarah Hofmann

Fodbold Fitness-holdet i Hjallese blev startet efter en julefrokost i et af områdets vænger, hvor nogle af kvinderne samme dag havde hørt et radioindslag om de sundhedsgavnlige effekter af Fodbold Fitness-træningen.

De blev enige om at starte holdet op, og med god hjælp fra den lokale Bevæg dig for livet-konsulent, Henrik Sørensen, har holdet nu trænet i snart et helt. Med Fodbold Fitness-holdet har klubben nu et tilbud til en helt ny målgruppe, som ellers ikke ville have tænkt på at melde sig ind i en fodboldklub.

Spillere skiftes til at være træner

De yngste kvinder på holdet er i 30’erne, mens de ældste er godt oppe i 70’erne. Der er naturligvis forskel på deres fysiske form, men det gode ved træningen er, at man kan gøre det i sit eget tempo, og på den måde får alle noget ud af det. I omklædningsrummet er der især enighed om, at deres udholdenhed er blevet meget bedre.

Ilse Schøtt er kontaktperson for holdet, og hun har kontakten til både klubben og Bevæg dig for livet - Fodbold. Henrik Sørensen kommer forbi og kører træningen en gang i mellem, og ifølge Ilse har det stor betydning, fordi det giver holdet et boost og ny inspiration til træningen. Når Henrik Sørensen ikke er der, går planlægning af træningen på skift mellem holdets deltagere, og ifølge Ilse Schøtt har det også en helt særlig effekt på holdet:

Alle føler et ansvar for, at vi får en god træning, og jeg tror også, at det er derfor, at vi alle er ret stabile og trofast dukker op til træningen

Ilse Schøtt, spiller på Fodbold Fitness-holdet

"Det skaber et ejerskab hos hver enkelt deltager. Alle føler et ansvar for, at vi får en god træning, og jeg tror også, at det er derfor, at vi alle er ret stabile og trofast dukker op til træningen. I dag er der endda en, som ikke er helt klar til at træne, fordi hun lige har ligget syg, som bare er her for at kigge og støtte op om vores andres træning – det er jo helt fantastisk med sådan en opbakning," fortæller Ilse Schøtt.

Birgitte Larsen træner også med hver mandag, og for hende har det kun været positivt at starte til Fodbold Fitness:

"Det er både sjovt og rigtig hyggeligt. Vi får brugt hele kroppen, og så er det bare motiverende at være sammen med andre, når man træner. De der står for træningen gør et stort arbejde ud af det, og uddelegeringen af trænerrollen er helt sikkert med til at skabe et stort engagement på holdet," siger Birgitte Larsen.

Barnebarn vil starte til fodbold ligesom mormor

Efter træningen går snakken lystigt mellem de lokale kvinder, og på vej ud af gymnastiksalen bliver der fortalt en sjov, lille historie:

"Mit otteårige barnebarn vil faktisk helst spille fodbold med mig nu. Hun og hendes kammerater elsker at prøve nogle af fodboldøvelserne fra vores Fodbold Fitness-træning, og nu vil hun også selv starte til fodbold. Så kan Henrik får måske lov at arbejde med hende om et par år, når hun bliver teenager. Og så slutter cirklen ligesom," siger en glad Ilse Schøtt.