“Fodboldskole for hjertebørn er et fantastisk initiativ”

“Hjertebold” giver børn mulighed for at spille fodbold i trygge rammer blandt ligesindede og giver erfaringer og succesoplevelser, de kan tage med videre.

30 hjertebørn og deres forældre deltog i fodboldskolen Hjertebold. Foto: Bo Nymann

Da initiativtager Sara Juhl for lidt over et år siden fortalte om sin idé om en fodboldskole for hjertebørn, var DGI’s fodboldformand Lars Møller ikke i tvivl om, at hun havde fat i noget godt.

Læs også: Fodboldskolen Hjertebold er hendes hjertebarn

Siden blev idéen forfinet og nu også realiseret, for den første udgave af “Hjertebold” er netop afholdt med 30 glade børn i alderen 6-13 år.

Sara Juhl har selv en medfødt hjertefejl, og den tidligere elitespiller og nuværende fodboldtræner og skolelærer, ved, at fodbold og motion både er muligt og en god idé for de fleste hjertebørn.

Stor energi og stærkt initiativ

Derfor har man i DGI Fodbold også været rigtig glad for at støtte projektet sammen med Hjerteforeningen, Rigshospitalet og FC København.

“Det er et fedt initiativ, og Sara er gået ind i det med fantastisk energi. Da hun løftede sløret for det, var vi ikke i tvivl om, at vi ville være en del af det,” siger Lars Møller, der formand for DGI Fodbold.

Fodboldskolens fokus er selvfølgelig på at spille fodbold og have det sjovt, men også at vise både børn og forældre, at man godt kan få glæde af fodbold og fællesskabet, selvom man har en hjertefejl.

Læs også: Video: Hjertebørn fik fed fodboldoplevelse

Erfaringer og oplevelser rigere

Der deltog blandt andre en læge fra Rigshospitalet, der fortalte om, hvorfor motion er sundt for hjertebørn. Træningsprogrammet var også tilrettelagt i samarbejde med lægerne, men bortset fra lidt flere drikke- og hvilepauser mindede det på mange måder om træningen ude i klubberne.

“De kan gå derfra med tanken “jeg kan jo det her”, og de bliver klogere på, hvor meget de kan være med til. Hvis de har lyst, kan de tage den erfaring med ned i foreningen og tale om det,” siger Lars Møller.

“Det vigtigste er, at de får en god oplevelse, og hvis bare én kan komme ud i en klub og blive en del af det fællesskab, er det jo fantastisk,” siger han.

Hjertebold

Hjertebold er et samarbejde mellem Hjerteforeningen, DGI, Rigshospitalet og FC København.

Hjertebold havde i alt 30 hjertebørn som deltagere.