Første Fodbold Fitness-trænere uddannet

Fodbold Fitness-uddannelsen er skudt i gang med to pilot-kurser og lidt over 30 nyuddannede Fodbold Fitness-trænere.

Snart kan du også blive uddannet Fodbold Fitness-træner. Foto: Casper Boe Jensen

Fodbold Fitness er blevet et populært tilbud i mange danske fodboldklubber. Faktisk udbyder flere end 300 fodboldklubber landet over Fodbold Fitness, og flere kommer hele tiden til. Og nu bliver det også muligt at få en uddannelse i det populære koncept, som er udviklet i et samarbejde mellem DGI, DBU og Syddansk Universitet.

Det første to kurser er netop afholdt, og lidt flere end 30 trænere, kan føje "Fodbold Fitness-træner" til CV'et.

Det var spændende at få noget mere viden om specielt de sundhedsmæssige fordele ved Fodbold Fitness

Lisbeth Nielsen, nyuddannet Fodbold Fitness-træner

"Det var vildt godt og meget givende at deltage i træneruddannelsen. Vi fik noget meget konkret viden om, hvordan vi bedst bygger træningen op. Førhen har jeg gjort brug af de gode øvelseskort, som er lavet til Fodbold Fitness-træningen, men træneruddannelsen lægger ligesom et ekstra lag på. Det vil helt sikkert hjælpe mig i træningen hjemme i klubben," fortæller Lisbeth Nielsen, som er Fodbold Fitness-træner i fodboldklubben MOT G & U ved Varde.

"Det var spændende at få noget mere viden om specielt de sundhedsmæssige fordele ved Fodbold Fitness, og vi fik god inspiration til, hvordan vi kan arbejde med at rekruttere nye udøvere i klubberne. Samtidigt var det fedt at møde andre Fodbold Fitness-trænere og høre om deres erfaringer," slutter Lisbeth Nielsen.

Uddannelse løfter niveauet for motionistfodbold-tilbud

Fodbold Fitness er en del af Bevæg dig for livet - fodbold, som er et samarbejde mellem DGI og DBU. Henrik Sørensen, konsulent i Bevæg Dig For Livet-fodbold deltog selv som kursist, og ifølge ham gør uddannelsen en væsentlig forskel, når det kommer til fodbold på motionistplan:

Uddannelsen er sammensat ud fra den nyeste forskningsmæssige viden om sundhed og træning

Henrik Sørensen, konsulent i Bevæg dig for livet - fodbold

"Det ligger i fodboldverdenens DNA, at vi prioriterer at have gode og veluddannede trænere. Det har der været fokus på hos klubberne i mange år. Med den nye Fodbold Fitness-træneruddannelse kan vi nu også hjælpe klubberne til at højne niveauet omkring deres motionsfodbold-tilbud," siger han og fortsætter:

"Uddannelsen er sammensat ud fra den nyeste forskningsmæssige viden om sundhed og træning, og det gør den nye træneruddannelse til et rigtig stærkt produkt, som vi er sikre på kan hjælpe klubbernes Fodbold Fitness-trænere meget."