Stadigt flere voksne og seniorer vælger fodbold som motionsform

Næsten 3000 flere personer over 18 år valgte aktivt medlemskab i en fodboldklub til i 2019 sammenlignet med 2018. Der er fremgang i alle de voksne aldersgrupper.

Næsten 3000 flere voksne har valgt at melde sig ind i en fodboldklub i løbet af 2019.

De netop offentliggjorte medlemstal fra de danske fodboldklubber viser, at der er en stigning i antallet af voksne fodboldspillere i alle aldersgrupper, når man sammenligner med medlemstallene fra 2018. Således er næsten 3000 (helt præcist 2928) flere voksne danskere medlem af en fodboldklub.

Læs også: 61.000 nye medlemmer i DGI

De seneste år er der, blandt andet igennem Bevæg dig for livet-visionen, blevet sat ekstra fokus på, hvordan også traditionelle idrætsformer som for eksempel håndbold og fodbold kan dyrkes som en rigtig god motionsform for voksne og seniorer.

En kulturændring på vej

Medlemstallene for 2018 viste en fremgang i antallet af voksne og seniorer, som spiller fodbold i de danske fodboldklubber, og denne udvikling kan vi nu se er fortsat i 2019. Det glæder Bent Clausen, der er formand for styregruppen i Bevæg dig for livet – Fodbold og næstformand i DBU.

Læs også: Bevæg dig for livet-fodboldsamarbejde fortsætter i ny treårig periode

"Det glæder mig enormt meget, at der er fremgang i antallet af voksne medlemmer i alle alderskategorierne i de danske fodboldklubber. Vi har igennem flere år forsøgt at påvirke kulturen positivt ude i fodboldklubberne, så de åbnes mere, og så der bliver plads til alle voksne, også til dem, der ikke lige ønsker at spille med på et turneringshold. Jeg synes, at de nye medlemstal viser, at vi er godt på vej med denne kulturændring," siger han om udviklingen.

Fodbold skal være for alle

Også Lars Møller, der er formand for DGI Fodbold og næstformand i styregruppen i Bevæg dig for livet – Fodbold er glad for de nyeste medlemstal.

Læs også: “Fodboldskole for hjertebørn er et fantastisk initiativ”

"Fodbold skal være for alle, og vi oplever heldigvis, at der er rigtig mange både voksne og seniorer, der får lyst til at prøve fodbold af som motionsform, og som også ender med at melde sig ind i den lokale fodboldklub. Det er virkelig glædeligt for fodboldsporten," lyder det fra Lars Møller.

Fakta

  • I Bevæg dig for livet – Fodbold har man gennem de to koncepter ’Fodbold Fitness’ og ’Motionsfodbold for mænd’ særligt fokus på at udbrede fodboldsporten til voksne motionister og seniorer.

  • Peter Krustrup, professor på Syddansk Universitet, har de seneste år stået i spidsen for talrige videnskabelige undersøgelser, der viser en positiv sammenhæng mellem fodbold som motionsform og sundhed. Læs mere om forskningen.

  • Fodbold Fitness er et koncept, som kombinerer fodbold- og fitnessøvelser. Der spilles på mindre baner og med færre spillere pr. hold, hvilket er med til at øge sundhedseffekten af træningen og mindske risikoen for skader.

  • Motionsfodbold for mænd er, som navnet antyder, et koncept, der skal vise voksne mænd, at fodbold også er for dem, der ikke ønsker at spille turneringskampe. Fodbold er nemlig en af verdens bedste motionsformer.