Minibanden genererer fodboldspillere og frivillige til fremtiden

I Nibe Boldklub har man etableret en kravlegård for kommende fodboldspillere, og samtidig skabt et nyt rekrutteringsgrundlag for frivillige.

Fodbold spiller de ikke meget af, de omkring 60 drenge og piger i alderen fra tre til fem år. Men hygge sig, det gør de, og det samme gælder deres forældre, der i fælles flok er med til træning i Minibanden i Nibe Boldklub denne herlige onsdag i solskinnet.

Minibanden er en form for kravlegård, indtil drengene og pigerne er gamle nok til at begynde på det yngste hold i klubben, U5. De hygger sig med forskellige øvelser, og engang i mellem rører de skam også en bold, men det er ikke ret meget. Faktisk minder det meget om en anden idrætsgren.

Styrker motorikken

”Vi tager i princippet bare det meste af det, de går og laver indendørs til gymnastik om vinteren og bringer det udenfor på græsset,” smiler træner Dan Heinig da også.

Børnene kommer ud og får frisk luft, de får styrket deres motorik – og de får vænnet sig til at være en del af fodboldklubben. Dermed håber man i Nibe Boldklub, at børnene fortsætter, når de er gamle nok til at komme på U5-holdet, der er det første deciderede fodboldhold, man kan gå på i klubben.

”Så vi gør det selvfølgelig for at få flere medlemmer, men der ligger også et opdrag af forældrene,”  forklarer Dan Heinig.

Alle børnene går nemlig til minibanden i selskab med deres forældre eller andre voksne, så grundlaget for at rekruttere flere frivillige vokser samtidig med udsigten til flere og dygtigere fodboldspillere.

Vi anede ikke, hvor mange der ville komme. Vi håbede på otte-ti stykker, og det havde været fantastisk. Men der kom altså omkring de 50 den første gang

Dan Heinig, træner for Minibanden

Håbede på ti spillere

Om det viser sig at holde stik med både flere og dygtigere fodboldspillere og nye frivillige, vil tiden vise. Tiltaget er helt nyt, og det er blot den tredje træning. Det første halve år er det gratis at deltage, fordi man først lige ville se, om der overhovedet kom nogen.

”Vi anede ikke, hvor mange der ville komme. Vi håbede på otte-ti stykker, og det havde været fantastisk. Men der kom altså omkring de 50 den første gang,” smiler Dan Heinig.

Siden er holdet altså vokset endnu mere, og responsen har indtil videre været overvældende.

"Vi oplever ikke nogen, der går hjem fra Minibanden og er trætte af at have været her," siger Dan Heinig, der er sikker på, at Minibanden også er der, når det første halve år er gået.

Se videoen, hvor formanden for Nibe Boldklub fortæller om Minibanden.