Minimagi leger fodbolden ind

Forældrene kommer ud på træningsbanen, og børnene leger motorikken ind i kroppen med kaptajnerne i konceptet Minimagi.

Med Minimagi får man forældrene i spil - og leger motorikken ind. Foto: Lars Holm

Er det virkelig muligt at få flere forældre involveret i træningen af en flok spændte drenge og piger på fem til syv år? Eller praktisk talt få dem til at stå for træningen alene, mens man som træner kan koncentrere sig om at gøre banerne klar? Ja, det er det – det kan man med Minimagi.

Her er det nemlig Kaptajnerne, der via et fantasifuldt univers får sat fut i og fart på træningsbanen.

”Overskriften er leg, bevægelse og ikke mindst fællesskab,” fortæller Nicki Birch Christiansen, der er fodboldkonsulent i DGI Midtjylland og en af ophavsmændene bag det nye træningskoncept.

Det er ikke farligt

Minimagi er for børn på 5-7 år, og rummere flere fordele. Først og fremmest arbejder konceptet med at få motiveret forældrene til at være aktive omkring deres børns fodboldtræning.

”Vi får forældrene ud i foreningslivet i Danmark, og de mærker, det ikke er farligt,” forklarer Nicki Birch Christiansen om tankerne bag Minimagi.

Konceptet er nemlig bygget om en række historier inden for det magiske univers, der hver især rummer en træningsøvelse. Øvelser, der styres af de forældre, der også fortæller den tilhørende historie.

Tilbage til børnefodbolden med Minimagi

Har din forening tabt børnemedlemmer under nedlukningen? Eller kan I se, det er svært for de små at komme tilbage til fodbolden?
Så kan I bruge Minimagiens legende univers, som en sjov måde at komme tilbage på. Giv dine børnemedlemmer og deres forældre et uforpligtende tilbud om et Minimagi arrangement med fokus på oplevelse, leg og fællesskab, så er vejen tilbage til holdet ikke så lang.

Man er sammen

For børnene handler det om fodbold – eller kanonkuglerne – og om motorik. Den er i centrum i øvelserne.

”Vi leger motorikken ind med det historie-univers, vi har bygget op,” lyder det fra fodboldkonsulenten, der også ser en anden stor fordel for både børn og voksne ved Minimagi.

”Man er sammen med sin familie og med sine venner og bekendte.”