Pigerne erobrer banen: IVF afholder succesfuld pigefodboldskole

Idræt og Venskabsforening Aarhus er en fodboldklub i Toveshøj, Gellerup. Foreningen vil gerne sætte fokus på pigerne, og det gjorde de muligt med en fodboldskole kun for piger.

”Vi ville gerne give dem nogle sjove dage og en oplevelse af, at fodbold også er for piger”.

Sådan lyder det fra Stine Buus, som er bestyrelsesmedlem og koordinator for pigeafdelingen i IVF.

I samarbejde med DGI blev der afholdt pigefodboldskole for alle interesserede, hvor træningen og ikke mindst det sociale var i centrum.

Økonomien skulle ikke stå i vejen for deltagelse

For at så mange piger som muligt kunne deltage i fodboldskolen, søgte IVF økonomisk støtte hos Dansk Flygtningehjælp. Ligeledes gav DGI Østjylland et tilskud, hvilket betød, at deltagerprisen kunne holdes nede på 50 kr. pr. deltager:

”Det var vigtigt med økonomisk støtte, fordi vi har mange familier herude, som ikke har økonomien. Når jeg kigger på, hvad fodboldskoler koster, er vi oppe på 900 kr., og så ville vi ikke få nogle tilmeldinger,” fortæller Stine Buus.

Flere piger spiller bold

Det viste sig også at have positiv effekt at sænke deltagerbarrieren. Næsten 60 piger fik to gode dage på fodboldskolen, og mange af dem var med for første gang:

”Jeg havde faktisk ikke forventet, at vi ville have så mange udefrakommende, som ikke spiller i klubben.”

 Stine Buus forklarer, at det særligt er mund-til-mund og netværk, der har tiltrukket så mange deltagere – både til fodboldskolen og foreningen:

”Det er primært pigerne selv, der får nogle gode oplevelser i klubben og hiver deres veninder eller familiemedlemmer med. Lige nu har vi rigtig stor tilgang af pigespillere. Hver uge har vi én til to nye til prøvetræning.”

Politisk opbakning gør indtryk

Udover sved på panden og højt humør fik pigerne på fodboldskolen også en ekstra oplevelse. Både DGI Østjyllands formand, Lars Mandrup, samt rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, kom på besøg, spillede med og spiste frokost med deltagerne, hvilket var til stor glæde for både foreningen og spillerne:

”Det betyder meget, fordi vi ikke har de store midler. Når rådmanden kommer ud og ser, at vi gør noget godt, så betyder det, at vi har opbakning fra deres side af. Det er også godt for pigerne at mærke, at der er nogle, der interesserer sig for det, de laver,” fortæller Buus.

Fodboldskolen vender tilbage

Selvom IVF er en fodboldforening for både piger og drenge, er pigerne ved at komme i overtal. Det ses både i trænerstaben og på banen, hvor klubben forventer at have omkring 100 pigemedlemmer, inden det nye år indtræder:

”Jeg synes, at vi har noget helt specielt i vores forening. Da vi startede, havde vi ingen pigeafdeling. Nu har vi flere kvindelige trænere end mandlige, og pigerne overhaler drengene,” siger Stine Buus.

Pigefodboldskolen har været én faktor, der har tiltrukket nye medlemmer. Og det er heller ikke sidste gang, at IVF afholder en fodboldskole:

”Vi har allerede fået en efterspørgsel fra drengene. Det har været en virkelig god oplevelse for os. Vi har lært meget, som vi tager med videre til næste gang.”