Kan medlemmerne ikke komme til os, må vi komme til dem

Hos Rebæk IF i Hvidovre passer man godt på fællesskabet i klubben under nedlukningen. Juletræer, fodbolde og hjemmetricks har gjort nedlukningen i Rebæk IF til en god oplevelse for medlemmerne.

Bestyrelsen bag initiativet hos Rebæk IF i Hvidovre. Foto af Ole MIK/Hvidovre Avisen.

Der er stadig lange udsigter til en normal fodboldtræning, hvor highfives og holdaktiviteter igen er på menuen. Derfor har man hos Rebæk IF i Hvidovre startet et Corona-initiativ, hvor børneholdende kan træne hjemme hver for sig under nedlukningen.

Læs også: Sammenhold og nye fælles mål på U11-holdet

Fokus på fællesskab
På et bestyrelsesmøde i Rebæk IF blev det besluttet, at man ville gøre noget ekstra for medlemmerne under Corona. Klubben savnede det hyggelige fællesskab med sine medlemmer og træningerne på anlægget.

Desværre kunne man ikke mødes i klubben, og derfor valgte man at etablere et nyt initiativ, hvor medlemmerne på egen hånd kan deltage i foreningsfælleskabet hjemme fra stuen.

Indsamling til børneholdene
Hos Rebæk IF valgte man i januar måned at hente juletræer ind i de omkringliggende grundejerforeninger, hvor beboere kunne komme af med deres gamle juletræ for 50 kroner, som gik ubeskåret til børneholdene i klubben.

Indsamlingen af juletræer skulle have været optakten til juleafslutningen for børneholdene, men i stedet blev arrangementet gennemført på corona-venlig vis, hvor børnene og deres forældre kørte rundt i egne biler og hentede juletræer til fordel for klubben.

Læs også: Trænerne arbejder med spillernes motivation

Gave til medlemmerne
På et Skype-møde blev det efterfølgende besluttet, at man ville bruge nogle pengene fra indsamlingen på en Select fodbold med klublogo til alle børnemedlemmerne. Men når klubben nu var lukket, så skulle boldene skulle afleveres afsprittet direkte hjem til medlemmerne.

Her blev boldene afleveret personligt af frivillige i klubben med et brev, hvor der stod fællesskabet stadig består, også selvom man er ramt af en pandemi. I brevet opfordrede klubben til, at medlemmerne, samt forældre, skulle uploade en video på klubbens Facebookside. Med tricks eller andet sjov - så man på den måde deltager i fællesskabet.

”Nogen vil måske se fodboldene som en udgift, men vi er sikre på at det er en rigtig god investering på den lange bane. Det at bestyrelsen, en træner, eller anden central klub-person, aktivt kommer ud til medlemmerne for at minde om, at spilleren ikke er glemt, og at fællesskabet består, det har en kæmpe værdi," fortæller Martin Sørensen, der er bestyrelsesmedlem i Rebæk IF.