Select klæder Sydslesvigs fodboldlandshold på

Frem mod europamesterskabet for nationale mindretal er det Select, der sørger for tøj til Sydslesvigs fodboldlandshold.

Holdleder Kaj Andersen og formand for DGI Fodbold Lars Møller er stolte over og glade for samarbejdet med Select. Foto: Sven Geissler

At drive et fodboldlandshold koster penge – også når det handler om herrelandsholdet for det danske mindretal i Sydslesvig.

Læs også: Målrigt opgør kickstarter optakt til Europeada

Derfor gik smilet også fra øre til øre, da holdleder Kaj Andersen for nyligt blev præsenteret for det sponsorat, sportstøjsvirksomheden Select netop har valgt at give til holdet. Frem mod europamesterskabet for nationale mindretal (Europeada) i 2020 er det Select, der klæder sydslesvigerne på.

”Det var virkelig som juleaften og en gave, der faldt ned fra himlen. Der er jo enormt mange penge i det, som gør vores arbejde med projektet Europeada 2020 betydeligt nemmere. Vi er himmelhenrykte,” lyder det fra Kaj Andersen, der er teammanager for Sydslesvigs landshold.

En ny vej

Formanden for DGI Fodbolds bestyrelse, Lars Møller, er lige så begejstret som holdlederen. Han har stor respekt for det arbejde, der ligger bag at have et projekt som et landshold for det danske mindretal, og derfor fik han også åbnet døren til Select.

”Det er ikke noget, vi gør andre steder i DGI Fodbold. Der kommer støtten på andre måder,” lyder det fra Lars Møller, der ikke havde svært ved at overtale Select til at hoppe med på vognen.

Direktøren for Select, Søren Busk, var solgt med det samme.

Læs også: Californiske spillere jonglerer sprog og spil på fodboldskole

”Da jeg spurgte Søren Busk, om han ville være med til sponsorere det danske mindretals landshold, synes han med det samme, at det var en fantastisk idé,” forklarer fodboldformanden.

DGI og Select samarbejder i forvejen omkring beklædning og bolde til fodboldskolerne, også i Sydslesvig. Så samarbejdet var nærliggende. Støtten til mindretallets landshold gives således også fra både DGI Fodbold og Select i samarbejde.

Økonomisk rygstød

Da landsholdet sidste gang var af sted til et europamesterskab, var budgettet på cirka 225.000 kroner. De udgifter, som Select nu overtager med sit materialesponsorat, udgør cirka en fjerdedel af omkostningerne, så det har vitterligt stor betydning for Kaj Andersen og landsholdet.

”Det økonomiske rygstød har i hvert fald gjort det fremtidige arbejde væsentligt nemmere,” understreger Kaj Andersen.

SDU og landsholdet

Mindretallets landshold er organiseret under SDU – Sydselsvigs Danske Ungdomsforeninger.

SDU er en af DGIs 14 landsdele.

Landsholdet har deltaget i europamesterskaberne i både 2008, 2012 og 2016.