Sommerens fodboldskoler fløjtes i gang

Vendinger, cuts og finter er på programmet til DGI's fodboldskoler i 2017. Det rykker på spillernes udvikling, og dét giver gode sommer-oplevelser.

Mål er ikke det eneste seje på fodboldbanen. Og alle de andre seje, grundlæggende ting bliver dyrket på årets fodboldskoler.

Hvert år har DGI's fodboldskoler et tema, men hvor der de foregående år har været fokus på nicher indenfor fodbold, skal det i år handle om noget helt andet. Nemlig selve fundamentet i sporten.

"For mig er selve læringen det attraktive; og den læring vil børnene helt klart opleve når vi arbejder med det grundlæggende på fodboldskolerne," siger talentudvikler Carsten Dohm, som er forfatter til fodboldskolebogen 2017. Han uddyber:

"Spillerne kommer for eksempel til at arbejde med driblinger og vendinger hver dag, men i forskellige kontekster, så de prøver at bringe det, de har lært ind i en funktionel kontekst".

Fodboldskole med vægt på "skole"

Fodboldskolen er en fast del af sommerferien for rigtig mange børn; det er en sjov uge med kammerater og masser af liv og leg. Men ifølge Carsten Dohm, kan og skal fodboldskolen meget mere end sjov og balalde:

"Når du spørger børn, hvorfor har haft en god oplevelse, siger de, at det er sjovt. Men spørger du, hvorfor det er sjovt, siger de, at det var fordi de lærte noget," siger han.

Der er så mange andre ting end mål i fodbold, man kan begejstres over. Og det skal der være fokus på

Carsten Dohm, talentudvikler og forfatter til fodboldskolebogen 2017

Og han ser et stort behov blandt de unge fodboldspillere.

"Ni ud af ti børn kan ikke lave deciderede vendinger eller cuts. De kan dreje med bolden, man de kan ikke bestemte teknikker til det".

Fejring af flere sejre end mål

Langt de fleste kender følelsen af at score et rigtig godt mål - eller af at juble, når ens hold gør det. Og ved at sætte fokus på de grundlæggende færdigheder og teknikkerne i de forskellige dele af fodboldspillet, får spillerne endnu flere muligheder for at opleve succes og fejre andres.

"Det gør en forskel, fordi vi så kan lægge opmærksomhed på alle de ting vi kan. Der bliver ikke lagt opmærksomhed på vendinger og finter, men der er masser af dem. Og de tager sindsygt lang tid at lære; det skal gøres ordentligt, du skal hjælpes og guides," siger han og fortsætter:

"Til træning og på fodboldskolen kan vi for eksempel give et point for, hver gang der laves en finte. Vi jubler jo kun, når der scores, men der er så mange andre ting og værktøjer i fodbold, man kan begejstres over. Og det skal der være fokus på".