Teknik og intensitet gør indendørs til et hit

Indendørs fodbold bliver ved med at være et fedt spil for fodboldglade folk i alle aldre. Det var der enighed om til Landsmesterskabet i indefodbold.

Mette Holm Smedegaard (tv) og Mette Lind (th)

"Jaaaa! Sådan, Mette!"

En fremragende scoring helt oppe i hjørnet får Mette Linds holdkammerater til at knytte næverne og smile stort. Hedensted IF er foran 5-0 og spiller fornem fodbold. Og de er langt fra de eneste, der jubler til Landsmesterskabet i indendørs fodbold i Vingsted og Vejle.

Faktisk er hallerne fyldt med glade deltagere og tilskuere, der kun bliver overdøvet af den karakteristiske lyd af bold, der rammer bande og sko, der hviner i en hurtig vending på halvgulvet.

For Mette Lind og hendes holdkammerat Mette Holm Smedegaard kan indendørs fodbold noget helt særligt, og derfor er holdet altid med til stævnet.

Genialt spil for alle aldre

“Det traditionelle indendørs er fedt for os. Det giver ekstra energi. Vi har spillet det siden vores barndom, og det har altid været rigtig sjovt. Det er så intenst, fordi der hele tiden er boldberøringer, og det er meget teknisk. Så selvom vi lige er lidt over 40 og måske ikke helt har samme hurtighed, så kan vi sagtens være med,” siger Mette Lind.

“Man bliver jo også glad, når man ser hvor mange i alle aldre, der er her. Selvom du er 50 eller over, betyder det jo ikke, du ikke kan spille fodbold mere. Det kan man sagtens,” lyder det fra Hedensted-spillerne.

Afleveringerne er skarpe, skuddene præcise og sejrene meget vigtige, men det sociale spiller også en stor rolle til et stævne som Landsmesterskabet.

Plads til både fodbold og fest

“Vi har været med i rigtig mange år, og det handler meget om fællesskabet. Der er mange hold, der kommer igen hvert år, så vi kender efterhånden en del af de andre også. Samlet er det en god blanding af socialt samvær, og at vi gerne vil vinde den pokal,” siger Mette Holm Smedegaard.

Stævnet byder på hygge og fest om aftenen, inden fodbolden fortsætter dagen efter. Selvom det kan være særdeles sjovt om aftenen, står spillerne alligevel helt klar til en ny omgang indendørs bold næste dag.

“Hver ting til sin tid. Når vi spiller, spiller vi for at vinde, og så er vi mega useriøse om aftenen og ud på natten, men vi er altid klar til at spille næste morgen igen,” siger de overbevisende, inden de går gennem den aktive hal for at indhente holdkammeraterne.