Tottenham-træner fokuserer på teknik og taktik på dansk fodboldskole

Nicolai Brogaard var på Tottenham Fodboldcamp i 2015. Det blev til en fed lejr og en helt speciel bonus-oplevelse for den nu ti-årige dreng.

Der er én Tottenham-fodboldskole i Danmark i 2016; altså én fodboldskole med trænere fra Premier League-klubbens eliteakademi, Tottenham Hotspur Football Club Academy, som til daglig arbejder med nogle af de mest lovende børne- og ungdomsspillere i England.

Blandt trænerne er Nick Hardy, som tidligere har undervist på DGI's Tottenham fodboldskoler, og han er ikke i tvivl om, hvad han og hans team bidrager med på den danske fodboldskole:

Jeg har arbejdet med så mange forskellige mennesker med forskellige evner og fra forskellige kulturer, og jeg må sige, at de danske spillere efter min mening er de bedste at arbejde med

Nick Hardy, fodboldtræner, Tottenham Hotspur Football Club Academy

"Fodboldskolen giver spillerne mulighed for at opleve vores tekniske og taktiske tilgang til spillet, som svarer til den vi anvender i udviklingen af spillere på Tottenham Hotspur Football Club Academy. Så gennem hele skolen får de her unge spillere chancen for at spille og udvikle sig på Tottenham-måden," siger Nick Hardy.

Fodbold skal være sjovt og udfordrende

På Tottenham fodboldskolen sidste år i Kolding deltog 40 spillere i alderen ni til 16 år. Blandt de yngste var Nicolai Brogaard, som er så optaget af fodbold, at han har helt styr på de store klubber - også i England. Og fodboldskolen gjorde ifølge hans far, Henrik Brogaard, et stort indtryk på ham:

”Nick og Chris (En anden Tottenham-træner, red.) var helt fantastiske til at tage hånd om de unge spillere. Træningen er skræddersyet til deltagerne, og de får lov at prøve helt nye træningsmetoder, som vi måske ikke bruger herhjemme. Det hele er meget professionelt og på samme tid kammeratligt,” siger Henrik Brogaard og fortsætter:

 "De forstod virkelig at skabe en uhøjtidelig stemning, hvor alle følte sig godt tilpas, og de kaster sig mange gange ud i at lære danske ord og sætninger. Sådan opstår der hurtigt en god og kammeratlig stemning på fodboldbanen, når både træner og spiller griner med hinanden."

Og netop den gode stemning er rigtig vigtig for Nick Hardy. 

Om DGI's Tottenham Fodboldskoler

Tottenham Fodboldskolen i 2016 er den femte af sin slags på dansk grund.

På fodboldskolen underviser trænere fra den engelske Premier League-klub Tottenham Hotspur Football Club's fodboldakademi for talentfulde, unge spillere.

"Vi vil selvfølgelig prøve at få mest muligt ud af spillerne og sikre deres udvikling. Det står højt på vores agenda, men i sidste ende handler det om at skabe en uforglemmelig oplevelse; en fodboldskole som er sjov og udfordrende, og som børnene har lyst til at vende tilbage til. Vi skal sikre, at de nyder hver eneste element, fra det øjeblik de træder ind af døren," siger han.

Overraskelse i Tottenham

Tottenham fodboldskolen sidste år fyldte så meget for Nicolai Brogaard, at forældrene tog udgangspunkt i den, da de siden skulle vælge hans næste fødselsdagsgave:

”Da jeg blev 10, fik jeg en tur over og se en Tottenham-kamp sammen med min far,” fortæller Nicolai Brogaard begejstret.

Og turen skulle vise sig at blive sådan en, han husker resten af livet.

Ved stadion blev de nemlig, ganske uventet, mødt af Nick Hardy. Han tog dem med på en rundvisning, som sluttede i spillertunnelen med autografer fra hele holdet på spillertrøjen fra fodboldskolen.

Og derfor var der slet ikke tvivl om, at Nicolai Brogaard skulle med, hvis der igen blev oprettet Tottenham fodboldskoler i Danmark. Så glæden var stor, da dette års fodboldskole blev åbnet for tilmelding.

”Jeg blev tilmeldt med det samme, og jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted igen,” siger Nicolai Brogaard.

Når du arbejder med sådan en gruppe talentfulde spillere, får det dig til at se frem til hvert eneste træningspas, såvel som til hele fodboldskolen

Nick Hardy, fodboldtræner, Tottenham Hotspur Football Club Academy

Hans far understreger, at de selvfølgelig godt er klar over, at det ikke er alle, som får den samme oplevelse som dem. Men han synes, at den viser, hvor engagerede trænerne fra Tottenham er. 

"Danske spillere er de bedste at arbejde med"

Til daglig arbejde Nick Hardy især med spillere i alderen seks til ni år, hvor han er med til at udvikle unge talenter, som kan have en fremtid indenfor elitefodbold. Men gennem sin tid som elitetræner har han arbejdet med alle aldersgrupper og rejst meget, og han fortæller, at spillerne på de danske fodboldskoler skiller sig ud fra mængden.

"Jeg har arbejdet med så mange forskellige mennesker med forskellige evner og fra forskellige kulturer, og jeg må sige, at de danske spillere efter min mening er de bedste at arbejde med," siger han og fortsætter:

"Ikke kun på grund af deres fremragende evner, men - endnu vigtigere - på grund af deres fantastiske holdning, respekt og villighed til at lære. Deres tilgang rækker langt og er ofte med til at gøre forskellen, når det kommer til at udvikle sig i spillet eller ej."

Så det er ikke kun deltagere som Nicolai Brogaard, der ser frem til Tottenham Fodboldskolen i 2016.

"Når du arbejder med sådan en gruppe talentfulde spillere, får det dig til at se frem til hvert eneste træningspas, såvel som til hele fodboldskolen. Jeg glæder mig allerede," slutter Nick Hardy.