Video: Sådan taper du din ankel

Hvis du har vrikket om på foden eller forstuvet din ankel til fodbold, kan du give den ekstra støtte i genoptræningen ved at tape den op. I denne video viser fysioterapeuten hvordan.

Læs også: Online platform viser de bedste øvelser: Sådan forebygger du skader

Det er en god idé at tape din ankel op, når du så småt genoptager fodboldtræningen efter en ankelskade. Tapen giver støtte til leddet og minimerer risikoen for, at du skader anklen på ny.

Det er slet ikke så svært at tape sin egen ankel op. I videoen viser fysioterapeut og tidligere fysisk vejleder for DGI’s Verdenshold Henning Engberg, hvordan du gør.

Herunder kan du også læse trin for trin, hvordan du taper din ankel.

Læs også: 1 ud 4 er skadet – sådan undgår du at blive én af dem
  1. Sørg for at anklen og foden er ren. Tapen klistrer ikke godt på sved eller fedtet hud. Er anklen meget behåret, kan det være en fordel at trimme hårene inden.
  2. Placer først en stribe tape – et anker – cirka fire fingre over anklens knyst. Der kan eventuelt lægges to ankre.
  3. Læg to-tre stykker tape fra inderside mod yderside. De kaldes stigbøjler. Som fodboldspiller har du behov for at kunne strække foden, så du skal passe på med ikke at lægge stigbøjlerne for langt foran knysterne.
  4. Læg et-to stykker tape i ottetaller, som går fra indersiden af anklen hele vejen nedenom anklen og rundt, så de slutter på indersiden igen.
  5. Tilføj eventuelt et stykke tape omkring hælknoglen – en heel-lock – som starter på ydersiden af anklen, løber rundt om hælknoglen og tilbage på ydersiden. Den kan være lidt besværlig at lægge på sig selv.
  6. Læg et enkelt stykke tape (f.eks. en stigbøjle), som lægger sig over og låser enderne på de stykker tape, du allerede har lagt.
  7. Læg til sidst et anker eller to, som afslutter tapen og holder tapeenderne på plads

Herunder kan du læse Henning Engbergs svar på spørgsmål om blandt andet, hvornår du bør overveje at tape din ankel, hvordan tapen virker, og hvor ofte den skal skiftes.