Voksne motionister og ældre er vilde med fodbold

I de netop offentliggjorte medlemstal for de danske fodboldklubber er der tydelig fremgang at spore i aldersgrupperne 25-59 og +60.

Der er kommet flere ældre fodboldspillere på de danske baner - som her på billedet i Himmelev ved Roskilde. Foto: Bo Nymann

I disse år bliver der, blandt andet igennem Bevæg dig for livet-visionen, sat ekstra fokus på motionsidræt og vigtigheden af at have en aktiv livsstil.

Læs også: Fodbold og fællesskab er forbundne kar

Traditionelle idrætsgrene som for eksempel fodbold har været under pres, og af mange anset som en idræt for folk under 40 i god form og med stor erfaring. Sådan er det ikke længere

Fodbold er også for voksne i alle aldre

De netop offentliggjorte medlemstal i danske fodboldklubber viser en fremgang i antallet af både mænd og kvinder mellem 25 og 59 år, samt seniorer over 60 år, som spiller fodbold. Det glæder Lars Møller, der er formand for styregruppen i Bevæg dig for livet – Fodbold og for DGI Fodbold.

”Jeg glæder mig enormt meget over at se de nye medlemstal for de danske fodboldklubber. De tyder på, at der er ved at komme rigtigt gang i en kulturændring i dansk fodbold, hvor der bliver plads til, at fodbold kan være for alle,” siger han.

Og i netop Bevæg dig for livet – Fodbold har man gennem de to koncepter ’Fodbold Fitness’ og ’Motionsfodbold for mænd’ særligt fokus på at udbrede fodboldsporten til voksne motionister og seniorer over 60 år.

Læs også: Sundhedsforskere står klar til at hjælpe med Fodbold Fitness

Næstformand i DBU, Bent Clausen, glæder sig også over den positive udvikling.

”Det er virkelig positivt at se de nye tal og særligt, at vi på et enkelt år har fået lige over 1000 flere fodboldspillere over 60 år i Danmark. Det er et bevis på, at vores indsats virker, og at fodbold kan være for alle, når bare øvelser, baner og tempo tilpasses den enkelte målgruppe,” forklarer han.

Bevæg dig for livet-visionen begynder at få fat

Under paraplyen ’Bevæg dig for livet – Fodbold’ har DBU og DGI samarbejdet siden 2016. Ved årsskiftet indgik de to organisationer en ny treårig samarbejdsaftale, som løber frem til 2021, og de nye medlemstal tyder på, at visionen for alvor er ved at få luft under vingerne.

Medlemstal

  • Medlemstallene viser, at der i 2018 er 2.223 flere mænd i alderen 25-59 år, der spiller fodbold sammenlignet med i 2017.
  • I samme alderskategori er der 1.164 flere kvinder i fodboldklubberne i 2018.
  • For 60+-målgruppen viser tallene, at der er kommet 940 flere mænd over 60 år.
  • Samtidig er 133 flere kvinder over 60 år begyndt til fodbold i 2018.