DGI's vejledning til en god opstart efter corona-pausen (Opdateret den 8. juli)

At komme godt i gang med fodbold efter en lang pause grundet sundhedskrisen kræver forberedelse og omtanke. Vi har samlet råd og vejledning til fodboldklubbernes bestyrelser, til trænere og frivillige samt spillere og forældre.

Efter et forsømt forår for fodbolden er foreningsdanmark så småt ved at åbne igen. For fodbold og de fleste andre idrætters vedkommende har der været lukket for aktiviteter siden marts - så pausen har været lang.

DGI og DGI Fodbold har bakket op om dette hele vejen, da folkesundheden er vigtigere end fodbold. Nu lysner det dog, og det er derfor også tid til at lave nogle retningslinjer og anbefalinger til, hvordan fodboldklubberne kan starte med fodboldaktivitet igen, når der åbnes for banerne.

Vi har på denne side samlet råd, vejledninger og anbefalinger til fodboldklubbernes bestyrelser, til trænere og frivillige og til spillere og forældre. Så ligemeget, hvilken rolle, du har i forhold til fodboldens opstart efter pausen kan du finde hjælp på disse sider.

Generelt er det vigtigt at pointere, at man skal følge sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger - og at disse anbefalinger løbende kan ændres og rettes til.

Retningslinjer omkring personer og banestørrelser

Retningslinjer til antal træningsgrupper og spillere per bane:

  • Alle træningssessioner skal overholde forsamlingsforbuddet.
  • Der må ikke være flere end (status den 8. juli) 100 personer samlet i forbindelse med aktiviteten.
  • Hvis man udnytter større arealer, hvor flere end 100 kan træne i forskellige grupper på det samlede areal samtidigt, må grupperne ikke samles.
  • 11-mands bane =100 personer (spillere og trænere) 105x68 m
  • 8-mands bane = 100 personer (spillere og trænere) 68x52,5 m
  • 5-mands bane = 100 personer (spillere og trænere) 40x30 m

Banerne skal være tydelig optegnet og minimum afstand på 2 meter mellem hver bane.