Træner: Futsal er jo ren glæde

Nicki Christiansen er bidt af futsal. Glæden hos spillerne og udviklingspotentialet er to af hovedårsagerne for futsal-træneren fra Them.

Træner Nicki Christiansen nyder at undervise futsal. Selv de børn, der aldrig har prøvet spillet før, får succesoplevelser med sig fra hallen. Foto: Martin Hungeberg

”Husk nu, at futsal er ensbetydende med en masse boldkontakt og super godt humør,” begynder futsal-træner Nicki Christiansen henvendt til samlingen af spillere fra U8 til U14 af begge køn, som er mødt op til formiddagens træning i Them Hallerne.
”Det er vigtigt, at vi hele tiden har en bold mellem fødderne, så vi lærer at styre og kontrollere den. Futsal-bolden er lidt tungere og ikke helt, som vi kender den fra normal fodbold. Men den gør, at vi kan arbejde meget mere med det tekniske, fordi den ikke løber fra os,” fortsætter futsal-træneren.

Læs også: Kom med til Futsal-træning i Them GF

I mange år var Nicki Christiansen fodboldtræner i Them GF og havde kun hørt om futsal som et eksotisk indslag i periferien af fodbolden. For to år siden fik han for alvor øjnene op for det tekniskbetonede futsal.
”Det fascinerede mig lige fra starten, og jeg blev fuldstændig grebet. Der er noget umiddelbart og noget energi og tempo over det, som man ikke finder andre steder,” fortæller Nicki Christiansen.

Godt supplement til fodbold

Én af futsals mange fordele finder man i tilgængeligheden.

”I futsal tager man gadeidrætten ind i hallerne, og det kræver ikke specialiserede faciliteter eller bander. Du spiller til de hvide streger og på håndboldmål, så det er simpelt at gå til. Kampsituationerne og spillets gang minder meget om fodbold udendørs, så derfor er det også et super godt supplement til fodboldtræningen,” forklarer Nicki Christiansen. 

Det skal dog ikke forstås sådan, at man helt bør droppe den mere traditionelle indendørsfodbold.

”Nej, for det vigtigste er, at børnene har en glæde ved spillet. Men jeg mener uden tvivl, at der er større muligheder i futsal. Det er mere dynamisk, mere teknisk, og du får mange flere nærkampe og aktioner, som du kender fra fodbold på græs,” siger futsal-træneren.

Læs også: Futsal sætter gang i børn og old-boys

Plads til udvikling for alle

I sit arbejde med futsal mærker Nicki Christiansen, hvordan børn og unge blomstrer.

”Der er smil på, når børnene kommer, og det vokser kun, som træningen skrider frem. Efterfølgende får jeg typisk kommentarer om, hvor fedt det har været at spille futsal. Mange har ikke prøvet det endnu, og det er synd, for det er helt tydeligt, hvor givende det er. Både hvad angår glæden ved spillet, men bestemt også, når det kommer til at dygtiggøre sig på det fodboldmæssige plan,” pointerer Nicki Christiansen og slutter:

”Uanset hvilket niveau man er på, kan man spille futsal. Med alle aktionerne, boldberøringerne og det tekniske aspekt er der plads til udvikling for de allerbedste og nybegyndere på samme tid. Det gør det fedt og meningsfyldt at have med futsal at gøre som træner. For mig er futsal jo glæde, og det mærker jeg hver gang.”