Afslutning på populært gadefodboldprojekt

Street Soccer Aarhus har været en stor succes, siden det startede under DGI Østjylland i 2012.

Street Soccer giver glæde og fællesskab Foto: Peter Baastrup

Det populære boldspil street soccer har tiltrukket et væld af unge mennesker fra udsatte boligområder i Aarhus. Sammen med playmakere, street soccerens version af trænere, har de gjort Street Soccer Aarhus til noget helt unikt.

”De unge har været meget glade for projektet, og spillerne har sommerfugle i maven og kan ikke sove før en kamp, da de går så meget op i det. De har helt sikkert fået nogle redskaber, der gør dem bedre som holdspillere,” siger Nicolaj Ruby, projektkonsulent i DGI Østjylland.

Fokus på spillerne

Street Soccer Aarhus havde som mål at skabe rammerne for socialt samvær og integration blandt unge med etnisk minoritetsbaggrund. Idrætten har tiltrukket en blanding af piger og drenge, og omkring 250-300 unge mennesker, primært med etnisk minoritetsbaggrund, har haft glæde af projektet.

Noget som har været vigtig for, at projektet har haft så stor succes, er de såkaldte playmakere, som adskiller sig fra normale fodboldtrænere i klubregi, da de har mindre fokus på resultatet og mere på, at spillet skal være sjovt og spillerorienteret.

”Generelt har de playmakere, som er tilknyttet projektet, gjort det godt, og har skabt et godt sammenhold mellem spillerne. De har udviklet sig med opgaverne og har været helt uundværlige for, at det er gået så godt,” fortæller Nicolaj Ruby.

Street Soccer i fremtiden

Spillet har budt på mange turneringer, stævner og ikke mindst DM, og der er blevet skabt gode relationer, ikke kun blandt spillerne, men også blandt playmaker og spillere. Derfor bliver der heller ikke lagt låg på street soccer uden videre.

”Vi vil gerne videreføre projektet, og hvis pengene er til det, så udbrede det til endnu flere områder. Desto flere unge, som får muligheden for at være med, desto flere kan vi glæde ved spillet og sammenholdet”, siger Nicolaj Ruby.

”Vi er kommet med et udkast, som skal fortsætte Street Soccer Aarhus, dog med ændrede rammer. Vi vil opkvalificere projektet på uddannelsesdelen og prøve at lave mere aktivitet i vinterperioden. Derudover vil vi gerne have fritidsklubber og idrætsforeninger med indover,” afslutter han.

Synes du også, Street Soccer lyder spændende? Se seneste ny på DGI Street Soccers Facebook-side.