’De 4 Musketerer’ gør tørklædet street

Du skal ikke kigge ret længe for at se, at fire fodboldglade piger fra Gellerup ikke ligner de typiske street soccer-spillere. Selv siger de dog, at de aldrig lader en chance for at spille fodbold gå forbi.

Danish Street Cup har én pigerække. Og her gør De fire musketerer sig gældende - selvom de egentlig er "for gamle" til at deltage. Foto: Melanie Stougaard

’De 4 Musketerer’, som pigerne fra Gellerup i Aarhus kalder sig, var for tredje gang i finalen til DGI Danish Street Cup lørdag den 17. september 2016. Eventet er også kendt som DM i street soccer, og pigeholdet skiller sig markant ud i street-miljøet.

Først og fremmest er de piger i en verden domineret af drenge, men derudover spiller to af dem med tørklæde. Beklædning, som imidlertid ikke generer dem. En af pigerne, Nagin Ravand, har først for nyligt valgt at tage tørklædet på, men hun mærker allerede, hvordan tørklædet får tilskuere til at ændre syn på hende.

Folk har tit ikke så store forventninger til en med tørklæde, så det giver faktisk en ekstra fed følelse, når vi går på banen og viser, hvad vi kan. Jeg håber, vi kan ændre lidt på folks holdninger ved at være med i Danish Street Cup

Nagin Ravand, deltager i Danish Street Cup

”Folk har tit ikke så store forventninger til en med tørklæde, så det giver faktisk en ekstra fed følelse, når vi går på banen og viser, hvad vi kan. Jeg håber, vi kan ændre lidt på folks holdninger ved at være med i Danish Street Cup,” siger Nagin Ravand og fortsætter:

”En pige uden tørklæde, der er god til fodbold, kommer måske ikke som en overraskelse mere. Det er dét, at jeg kan spille fodbold på samme niveau med tørklæde, der får folk til at kigge en gang til.”

Heldigvis er det mest positive eller undrende bemærkninger, der møder Nagin Ravand, når hun og holdet er ude at spille fodbold. Hun har valgt at tage tørklædet på, fordi hun i den seneste tid er begyndt at praktisere sin religion mere, end hun gjorde i barndommen. Det er dog vigtigt, at det ikke begrænser hende i forhold til at gøre de ting, hun altid har gjort.

”Mange tænker sikkert, at street soccer og tørklædet er en modsætning, der ikke hører sammen, men i min hverdag kan de fint supplere hinanden,” fortæller Nagin Ravand.

Nærheden er unik

Til dagligt spiller pigerne fodbold på græs i Brabrand Idrætsforening, men hjemme i Gellerup er det street soccer, de prioriterer. Nagin Ravand er selv træner i den lokale klub, ACFC, og når der er tid, møder hun områdets andre unge foran blokken og spiller street soccer.

”Vi elsker det. Tætheden på banen er helt speciel, fordi alt foregår på meget mindre plads end til almindelig fodboldtræning. Vi hygger os, træner teknik og griner meget. På den måde får vi et tæt sammenhold herude,” siger Nagin Ravand.

Navnet ’De 4 Musketerer’ stammer også fra træningerne i ACFC. Holdet, som Nagin Ravand træner, blev hurtigt så populært, at hun måtte indkalde forstærkning fra to veninder og sammen blev trænerteamet ’De 3 Musketerer’.

Til Danish Street Cup er reglen imidlertid, at holdene skal bestå af fire spillere, og derfor måtte pigerne finde endnu en veninde og ændre navn til ’De 4 Musketerer’.

Fairplay frem for alt

Allerede inden DGI Danish Street Cup vidste pigerne, at de ikke kunne komme hjem med en officiel sejr. De er nemlig fyldt 17 år, og er dermed for gamle til at spille i eventets eneste pigerække, U16. Arrangøren bag, DGI Street Soccer, gav holdet disoensation for at deltage, fordi der ikke er ret mange pigehold, der spiller street soccer. Men kravet var, at De fire musketerer officielt tabte alle deres kampe 3-0.

Det er et super fedt arrangement, og vi vil gerne spille en masse fodbold uanset vores vinderchancer

Nagin Ravand, deltager i Danish Street Cup

”Vi har været afsted hvert år og vi opdagede faktisk ikke, at vi egentlig var blevet for gamle. Vi tilmeldte os bare og kom med. Heldigvis er det et super fedt arrangement, og vi vil gerne spille en masse fodbold uanset vores vinderchancer,” forklarede Nagin Ravand inden DM-finalerne.

Talt på mål indkasserede pigerne både sejre og nederlag til DM, men alt i alt er de meget tilfredse med deres spil og indsats. De kom for at vinde folks hjerter og vise, at piger godt kan være dygtige til fodbold – også selvom de har tørklæde på.

”Den del klarede vi ret godt, kunne vi høre på dommerne. De lagde mærke til, at vi var teknisk dygtige og havde det fedt sammen med de andre piger på banen. Vi manglede måske lidt af det sammenspil, som nogle af de andre hold havde lagt meget arbejde i, og det gjorde så at de vandt,” siger Nagin Ravand. 

Udover de hårde odds på forhånd blev en af pigerne også ramt af en albue på næsen i en kamp og måtte udgå. Det betød at Nagin Ravand og de to resterende piger spillede resten af kampene alene. Noget, der dog ikke fik den store betydning, fordi de andre hold valgte at spille med tre spillere i kampene mod ”De 4 Musketerer”.

”Det er bare en af de helt fantastiske ting ved fairplay”, siger en glad Nagin Ravand.