Freestyle: Sådan laver du "lowers"

Lowers er den mest tekniske Freestyle disciplin - og den hvor du kan udmærke dig mest i konkurrencer.

Er du vild med at stå og jonglere med en bold? Så er lowers lige noget for dig. Det er nemlig den stil i freestyle, hvor man står op og jonglerer med en bold. Det er også den del af freestyle, der minder mest om traditionel fodbold.

"Det er tættere relateret til fodbold - at jonglere på nakken eller sidde ned er ikke så fodboldagtigt. Samtidig er det den stilart, der er allersværest at mestre," siger Lars Munck, der er formand i Danish Football Freestyle Community, DFFC.

Der findes i alt tre kategorier af øvelser i freestyle fodbold, uppers, lowers og sit down.

"Lowers er det absolut mest tekniske. Selvfølgelig kan man også tage de andre stilarter til et vist niveau, men der findes turneringer kun i lowers. Det gør der ikke med de andre," siger Lars Munck.

Interessen vokser

Netop turneringerne i freestyle, mener Lars Munck, er med til at gøre sporten mere populær.

"Alle, der har spillet fodbold, har jo stået og jongleret. Vi har en del fodboldspillere (i DFFC, red.), der ikke ville gå til fodbold mere, men bare gerne ville lave tricks. De synes, det er fedt, at man kan gå til det og deltage i turneringer," siger han.

Alt, hvad man træner i freestyle, kan man omvendt også bruge i fodbold. Det er en af grundene til, at fodboldtrænere og fodboldskoler landet over gerne vil inddrage freestyle i træningen.

"Unge ned til 12 år er begyndt at freestyle, hvor det tidligere var 16 år eller ældre. Samtidig er interessen også vokset markant," siger Lars Munck.

I videoen over artiklen kan du se landsholdspiller i freestyle, Jeppe Wismann, lære 12-årige Mikkel forskellige tricks, som du også kan prøve kræfter med derhjemme.