Freestyle: Sådan laver du "uppers"

Træn dine freestyle-moves hjemme i haven - og bliv klar til at vise dem frem på banen og i skolegården. Se vores video og styr bolden med overkroppen.

"Uppers kan se helt stjernefedt ud, hvis man er god til det."

Sådan siger tidligere danmarksmester i freestyle, Lars Munck, der også er formand for Danish Football Freestyle Community, DFFC.

Uppers fokuserer på den øvre del af kroppen, så hvis du gerne vil træne balance og fokus på bolden, er uppers den rette kategori for dig.

Uppers er gode til at skabe flow

Lars Munck, formand for Danish Football Freestyle Community

"Uppers er gode til at skabe flow. Kan man formå at skabe en relation af ryg, hoved og skuldre uden at stoppe, giver det rigtigt mange point i freestyle," siger Lars Munck.

Men inden du når til flow-delen er det vigtigt at have styr på balancen. Det kan for eksempel være at balancere bolden på panden. Det kan du se landsholdsspiller i freestyle, Jeppe Wismann, gøre i videoen over artiklen.

"Det kan se rigtig nemt ud, men det er faktisk rigtig svært," siger Jeppe Wismann.

”All you need is a ball”

... Det er mottoet hos DFFC, og alle kan være med.

"Når man står hjemme i baghaven er det lidt nemmere at tage en bold frem end at finde 15 andre spillere. Samtidig kan du overføre alt, hvad du træner i freestyle til fodbold," siger Lars Munck.

Han vurderer, at det tager omkring to år med regelmæssige træninger at blive en stabil freestyler. I videoen over artiklen kan du se Jeppe Wismann lære den 12-årige fodboldentusiast Mikkel forskellige begyndertricks, som du også kan prøve kræfter med derhjemme.