Freestyle tricks giver respekt fra vennerne

På streetfodboldskole lærer deltagerne at lave tricks med fodbolden. De skal finde glæden ved idrætten gennem teknik.

Med forbillederne på plads finter spillerne på streetfodboldskolen sig gennem ferien, mens de lærer tricks. Foto: Oline Erfurth Eskebjerg

Den dumpe lyd af støvle mod bold lyder fra alle retninger af den kølige hal. 30 børn med hver deres bold drøner rundt og øver de tricks, de har lært gennem to dage i vinterferien. Sammen med tre instruktører har de i Tuse Hallen sat fokus på freestyle-fodbold og panna.

I stedet for at fodbolden handler om at score mål, har streetfodboldskolen et helt andet formål.

”Det er meget, det individuelle i spillet, der bliver fremhævet. Det er legen og glæden ved det, der er det vigtige,” siger Henrik Larsen, en af instruktørerne.

Jeg vil godt blive bedre, så jeg kan finte drengene i frikvarteret

Marie Bodkær Thomsen

Mere boldkontrol

Spillerne på streetfodboldskolen er delt op i tre hold i hallen. Alle lærer forskellige øvelser, og så skifter de station efter lidt tid, så alle hold får lov at lære det hele. Det ene sted lærer de for eksempel at løbe med bolden, hvor der skal være kontakt med bolden for hvert skridt de går.

”Der er meget mere boldkontrol, end det jeg lærer til fodbold normalt. Så kan jeg for eksempel lettere komme forbi målmanden alene,” siger Magnus Lisbjerg på 10 år.

Og det er også det instruktørerne gerne vil give videre til spillerne.

”I stedet for bare at løbe ned og lave mål, så fokuserer vi på teknikken i trickene. Vi lærer børnene, at de skal have respekt for hinanden og de tricks de kan,” siger Henrik Larsen.

Tunneler er vigtigst

Ambitionerne fejler ikke noget hos spillerne på streetfodboldskolen. Flere af trøjerne bærer navne på de helt store idoler. Og spillerne er her også for at finpudse deres egne præstationer.

”Jeg går ikke til fodbold normalt. Men jeg vil godt blive bedre, så jeg kan finte drengene i frikvarteret,” siger Marie Bodkær Thomsen.

”Vi lærer mange nye tricks, og det kan jeg godt lide.”

Især et trick står højt over de andre. Det er nemlig vigtigt at kunne lave tunneller på din modstander, for at vise at du kan teknikken.

”Der kan du jo også høre, hvordan de andre hujer, når der laves tunneller på banen. De får nogle andre parametre at måle på end bare mål,” siger Henrik Larsen.

Streetfodboldskolen lægger stor vægt på, at tunnelen er et vigtigt trick i streetfodbold. Det kan nemlig sikre dig sejren i spillet panna, hvor du står overfor en modstander alene. Spillet handler om at score så mange mål som muligt på tre minutter, men laver du en tunnel, har du vundet uanset hvad. Og derudover er det en chance for dig som spiller at vise din modstander, hvor dygtig du er.