Få flere instruktører og andre frivillige i foreningen

Hvornår
31. aug 2020 kl. 18:30 - 14. jan 2021 kl. 21:30
Hvor
DGI Storstrømmen, Evensølundvej 5, 4720 Præstø, Danmark
Hvem
Ledere

Nummer
2020 23 85 3007

Kender I følelsen af, at der aldrig er hænder nok? Eller det føles som om, at der er få personer, der trækker hele læsset? Eller at I må aflyse et hold ved sæsonopstart, fordi én træner er sprunget fra? Med andre ord – så mangler I flere frivillige i foreningen. Frivillighed er en del af foreningernes DNA, men frivillighed og det forpligtende fællesskab ændrer sig i takt med tidens øvrige tendenser.

Deltag på kursusforløbet og få mod til at gøre op med ”vi plejer” og blive inspireret til, hvordan I får flere frivillige ind i foreningen og fastholder dem i et forstærket fællesskab!

Kursusforløbet består af 4 kursusaftener, der sikrer jer, at I får redskaber til ikke blot at kigge indad men også udad. I får viden om tidens tendenser og digitale fællesskaber, og det prioriteres at arbejde med nye måder at få fat i frivillige på, vende frivillig-begrebet på hovedet og systematisere de frivilliges opgaver i foreningen.

Tendenser og nye målgrupper af frivillige - Mandag d. 31. august kl. 18.30-21.30 
På denne aften får du indblik i tidens tendenser fra Danmarks frivillige foreningsliv. Vi taler om, hvad de unge motiveres af, hvad seniorer rekrutteres til, og hvordan du får aktiveret forældrene på bænken. Der vil være inspiration fra indsigter omkring kontinuerlig og episodisk frivillighed, og hvorfor vi skal undgå at rekruttere dem, der ligner os for meget.

Forstør og forstærk fællesskabet - Onsdag d. 7. oktober kl. 18.30-21.30 
På denne aften sætter vi fokus på, hvordan vi kan forstærke foreningens fællesskab med perspektiver fra ”ABC- for mental sundhed”, der arbejder ud fra viden om, hvad der skal til for, at vi er glade og har det godt. For trivsel smitter – og et godt fællesskab kan både tiltrække nye frivillige og fastholde dem i foreningen. 
 
Adfærdsdesign – systematisér frivilligheden - 
Tirsdag d. 24. november kl. 18.30-21.30 
På denne aften kigger vi på, hvilke barrierer der står mellem en potentiel frivillig og for faktisk at blive aktiv frivillig i foreningen. Vi kigger på, hvordan vi med årshjul kan systematisere de frivilliges opgaver i foreningen, så det bliver nemmere for nye at byde ind. Vi inspireres til at systematisere opgaver og hvordan en ”sund” fødekæde af udvikling af frivillige kan sikres. 
 
Kommunikation og digitale fællesskaber - 
Torsdag d. 14. januar 2021  kl. 18.30-21.30 
På denne aften tjekker vi op på, hvordan vi kommunikerer både internt i foreningen og eksternt. Hvilke digitale platforme kan hjælpe til at få nye frivillige? Vi sætter fokus på, hvordan man opbygger et godt digitalt fællesskab, der kan fastholde de frivillige i foreningen gennem facebookgrupper. 
 
Det vil være en fordel, hvis der min. er to fra hver forening, der deltager sammen, således der bedst muligt sikres, at den nye viden og inspiration bliver implementeret hjemme i foreningen. Vi håber også, at I vil dele ud af al jeres viden og erfaring, så vi kan inspirere hinanden.

Har du/I ikke mulighed for at deltage på et samlet forløb, så skriv til os for at få et kursus ud i jeres forening eller se fx facebookkursus her: 
https://www.dgi.dk/arrangementer/202023853006 
 
I forbindelse med alle arrangementer overholder DGI Storstrømmen alle myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, samme forventning er der til samarbejdspartnere og deltagere. Læs alle anbefalinger og andre gode råd på siden ’Sådan håndterer du Coronakrisen i foreningen’

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer