Mangler I hænder? Fokus på flere instruktører og frivillige - Bestillingskursus

Hvornår
1. dec - 31. dec 2021
Hvor
I jeres forening, DGI Storstrømmen, Danmark

Nummer
2021 23 85 3002

På en eller flere aftener sætter vi fokus på at få flere instruktører og frivillige i jeres forening. Rammen sætter vi sammen.  
 
Kender I følelsen af, at der aldrig er hænder nok? Eller det føles som om, at der er få personer, der trækker hele læsset? Eller at I må aflyse et hold ved sæsonopstart, fordi én træner er sprunget fra? Med andre ord – I mangler flere frivillige i foreningen. 

Kurset er for foreninger i DGI Storstrømmen - dvs. Stevns, Faxe, Næstved, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.

Deltag på kursusforløbet og få mod til at gøre op med ”vi plejer” - bliv inspireret til, hvordan I får flere frivillige ind i foreningen og fastholder dem i et forstærket fællesskab!

Kursusforløbet består af 4 kursusaftener, der sikrer jer, at I får redskaber til ikke blot at kigge indad men også udad. I får viden om tidens tendenser og digitale fællesskaber, og det prioriteres at arbejde med nye måder at få fat i frivillige på, vende frivillig-begrebet på hovedet og systematisere de frivilliges opgaver i foreningen.

De fire kursusaftener foregår hos jer (evt. sammen med gode naboforeninger) og tilpasses efter indledende samtaler jeres specifikke behov. Temaerne skitseres her:

Tendenser og nye målgrupper af frivillige 
På denne aften får I indblik i tidens tendenser fra Danmarks frivillige foreningsliv. Vi taler om, hvad de unge motiveres af, hvad seniorer rekrutteres til, og hvordan du får aktiveret forældrene på bænken. Der vil være inspiration fra indsigter omkring kontinuerlig og episodisk frivillighed, og hvorfor vi skal undgå at rekruttere dem, der ligner os for meget. Vi fokuserer på netop den målgruppe, som I mangler i jeres forening.

Forstør og forstærk fællesskabet 
På denne aften sætter vi fokus på, hvordan I kan forstærke foreningens fællesskab med perspektiver fra ”ABC for mental sundhed”, der arbejder ud fra viden om, hvad der skal til for, at vi er glade og har det godt. For trivsel smitter, og et godt fællesskab tiltrækker nye frivillige og fastholder dem i foreningen. 
 
Adfærdsdesign – systematisér frivilligheden  
På denne aften kigger vi på, hvilke barrierer der står mellem en potentiel frivillig det faktisk at blive aktiv frivillig i foreningen. 
Vi kigger på, hvordan vi med et årshjul kan systematisere de frivilliges opgaver i foreningen, så det bliver nemmere for nye at byde ind. Vi inspirerer til at systematisere opgaver og viser hvordan en ”sund” fødekæde af udvikling af frivillige kan sikres. 
 
Kommunikation og digitale fællesskaber  
På denne aften tjekker vi op på, hvordan vi kommunikerer både internt i foreningen og eksternt. Hvilke digitale platforme kan hjælpe til at få nye frivillige? Vi sætter fokus på, hvordan man opbygger et godt digitalt fællesskab, der kan fastholde de frivillige i foreningen gennem facebookgrupper.

Der er rabat, hvis man bestiller alle fire kurser, men de kan også deles op som enkelte aftener, hvis man kun ser behovet for et eller to af temaerne. Med bestillingskursus forventer vi, at I lægger hus til og sørger forplejning. Desuden vil alle aftenerne indholde oplæg fra os, men også være en involverende aktiv proces, hvor I konkret får lov at arbejde med den nye viden og værktøjer.

Kurset er til jer, der ønsker et grundigt frivilligtjek og at styrke jeres forening, så I med en strategisk plan sikrer, at I fremtidigt ikke mangler hænder – og sørger for, at netop jeres forening er det fedeste fællesskab at være en del af! 
 
Se også vores andre gode foreningslederkurser i dit lokalområdet 
 
Som medlemsforening i DGI får din forening tilskud til kurser og uddannelser. I DGI Storstrømmens seks kommuner er det muligt at søge om tilskud til den resterende del af beløbet: Sådan får din forening refunderet udgifter til uddannelse. 
 
I forbindelse med alle arrangementer overholder DGI Storstrømmen alle myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, samme forventning er der til samarbejdspartnere og deltagere. Læs alle anbefalinger og andre gode råd på siden ’Sådan håndterer du Coronakrisen i foreningen’

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer