10 trin, der gør det nemt for frivillige at omsætte ideer til aktiviteter

Få en fast køreplan for, hvordan gode ideer omsættes til nye idrætsaktiviteter. I foreningen HA85 har sådan en køreplan givet flere nye hold, flere medlemmer og flere frivillige.

I idrætsforeningen HA85 i Silkeborg har bestyrelsen en fast køreplan, der gør, at der er kort vej fra ide til aktivitet. Og den køreplan giver de gerne videre til andre foreninger. Ren inspiration.

Helt konkret har HA85 på forhånd sat savne navne på, hvem der skal gøre hvad, når en person kommer med en ide til en ny aktivitet.  Det gør det både nemmere at være frivillig – og det gør, at nye aktiviteter hurtigt kommer i gang. 

10 trin til at omsætte ideer til nye aktiviteter

  1. Møde med bestyrelsen og idemanden/idekvinden, hvor de bliver enige om, at ideen er god. Herefter sendes mails til de personer, som har opgaven med at sørge for følgende:
  2. Booking af hal
  3. Udlevering af nøglebrikker
  4. Indhentning af børneattest
  5. Bestilling af tøjpakke til instruktøren
  6. Markedsføring af aktiviteten
  7. Oprettelse af aktiviteten i Conventus
  8. Søgning af midler
  9. Tilbud om kurser og uddannelse til instruktøren
  10. Aktiviteten starter og nye kan tilmelde sig

Køreplanen gør det nemt for nye frivillige

Høvdingebold er den nyeste aktivitet, der er kommet til HA85 i Silkeborg. Der gik blot syv timer fra ideen ramte HA85-formanden via messenger til et møde om et nyt hold var i kalenderen.

Idekvinden var tilflytteren Inge Korshøj Steffensen.

”Fra starten kunne jeg tydeligt mærke, at foreningen var klar og bakkede op om min ide. Jeg var sikker på, at jeg ikke skulle stå alene med alle opgaverne. Der var styr på det, så jeg bare skulle fokusere på at planlægge træningen,” siger Inge Korshøj Steffensen.

Og ved første træning mødte 40 kvinder op, selvom corona stadig satte sit præg på samfundet.

Læs også: Fast køreplan forvandler ideer til nye aktiviteter, frivillige og medlemmer i HA85 

Nye aktiviteter giver nye medlemmer

Køreplanen har banet vejen for otte nye aktiviteter og hold i foreningen de seneste fire år. Ud over høvdingebold er det for eksempel seniorgymnastik, kvindedans, tumletid for de små og esport.

Formand Morten Dixen Olseth slår fast, at det er enormt motiverende for både bestyrelsen og de involverede frivillige, at de kan få nye aktiviteter op at stå så hurtigt.

”Med køreplanen kan vi omfavne nye ideer og samtidig gøre det nemt at starte noget nyt. Vi viser, at her kan du roligt komme med en ide til en, vi vil gerne have dig med, og du drukner ikke i opgaver,” siger formand for HA85 Morten Disen Olseth.

De nye aktiviteter betyder flere medlemmer, og selv i corona-året 2021 steg medlemstallet i HA85 med 10 procent.