Boldklubben opfandt en løbeklub

"Når vi i fodbold har en kunstgræsbane, hvorfor så ikke bruge den til andet som f.eks. løbernes opvarmning inden deres træningsture."

Initiativet til fusionen kom fra Jan Simonsen, der i dag er formand eller leder af løbeudvalget. Tilbage i 2009 begyndte han at løbe efter 20 års pause på bodegaen og mange kilos overvægt. Men han tabte 40 kilo ved at lægge sin kost om og begyndte at løbetræne igen.

"Jeg troede ikke, at jeg kunne lide det, men det gjorde jeg. Jeg så samtidig, at B1938 havde en underafdeling, der hed Guldborgsundløberne, og tænkte, at kan de have det, kan vi også. Og så kontaktede jeg den daværende fodboldformand Bjarne Schultz," husker han. 

80 løbere som nye medlemmer

Derfra gik det stærkt. Efter formandens ja, lavede fem løbere et hurtigtarbejdende udvalg. Et forslag til vedtægtsændring blev vedtaget på generalforsamlingen i november 2009.

Straks kontaktede Jan Simonsen daværende motionskonsulent Jannett Sørensen i DGI Storstrømmen for at få hjælp til at lancere løbetilbuddet som Løb med DGI.

"Vi troede, at 50 måske ville møde op til den første træningsaften 9. marts 2010, men det gjorde 101 borgere. 80 af dem meldte sig ind i klubben!," ler han ved tanken. 

Kæmpe udbytte af lille inverstering

Etableringen af en løbeklub har kun kostet Nørre Alslev Boldklub udgifter til at uddanne 10 løbetrænere, mens det administrative arbejde laves af en fælles kasserer og løbernes kontaktperson i bestyrelsen. "Løberne har tilført klubhuset flere mennesker, i og med at 90 procent af dem er nye og ellers ikke ville komme i boldklubben," siger han.