De deler penge ud til andre unge – for at få flere med i foreningslivet!
En gruppe unge står for at fordele penge til ansøgerne af Impulspuljen, og de er vilde med at gøre en forskel for andre unge og for fællesskabet.
De fem unge i ImpulsPuljens Advisoryboard i DGI Sydøstjylland ser sig selv som både pengeuddelere, støttepersoner og rådgivere for unge, som har gode ideer og lyst til at skabe aktiviteter i deres forening for andre unge.
Og netop den blandede rolle er noget af det, som gør det fedt for de fem unge at prioritere den frivillige tjans med ImpulsPuljen. Det fortæller Sarah Aarup Jensen.
”Det er så fedt at være med til at støtte unge, som får ideer til at lave noget for andre unge. Det bedste er, når vi mærker begejstringen fra dem, som får pengene. Fordi det gør en forskel, og fordi de får muligheden for at leve deres idéer ud,” siger hun.
Sarah Aarup Jensen er selv gået med i puljen efter hun som tilflytter til Vejle-området så et Facebook-opslag om, at der manglede frivillige til ImpulsPuljen. Og det er hun rigtig glad for.
”Jeg kendte ikke nogen her i området, men arbejdet giver noget specielt. I gruppen har vi det sjovt sammen, når vi arbejder med ansøgningerne, og vi møder jo også mange unge gennem arbejdet. Vi tager som regel ud og besøger de arrangementer, vi har givet penge til, så der møder vi også de unge og ser at vores arbejde giver mening,” siger hun.
Fra venstre: Laura, 19 år. Mike, 30 år. Sarah, 24 år. Mathias, 22 år. Tina, 24 år.
Giver den støtte, de selv har manglet
De fem unge er eller har været trænere for andre unge og haft idéer til at udvikle aktiviteter. Nogle er ikke blevet til noget, fordi der ikke var penge eller muligheder for det. Det er den mur de unge i puljen gerne vil være med til at bryde ned.
Alderspræsidenten i Advisoryboardet Mike Madsen er gået ind i arbejdet for at hjælpe unge der er, som han selv var:
”Det er fedt at kunne være den støtte og hjælp, som jeg selv manglede, da jeg var yngre og stod med ideerne, men fik nej, fordi der ikke var penge til det,” siger han og fortsætter:
”Jeg ser vores rolle som en slags rådgiver. Nogle ansøgninger passer måske ikke til konceptet i ImpulsPuljen, men så ved vi, hvor de unge i stedet kan gå hen og søge støtte til at komme videre. Så et nej fra os kan sagtens betyde, at man kan få støtten fra en anden pulje. Der er jo masser af puljer og fonde som man som ung ikke har en chance for at kende og endnu mindre vide hvordan man søger. Så på den front kan vi også hjælpe andre videre,” siger Mike Madsen.
Støtter mange forskellige projekter
Fælles for de projekter, som får støtte gennem ImpulsPuljen, er, at ansøgere skal være mellem 15 og 24 år og lave aktiviteter for samme aldersgruppe. Derefter er der meget stor spændvidde. Der er sociale arrangementer, udstyr til nye aktiviteter eller støtte til at starte et hold.
Du kan også søge Impulspuljen
Er du/I er mellem 15-24 år og opfylder kravene, så kan du også søge Impulspuljen.
”De bedste ansøgninger er der, hvor man kan mærke gejsten og læse, at ansøgerne har lagt mange kræfter i det. Der kan vi se, at vores hjælp virkelig skaber energi og glæde,” siger Laura Højbjerg Nielsen, der er 19 år og nyeste medlem i boardet.
Laura Højbjerg Nielsen har erfaring fra tennis og gymnastik, og hun bliver suppleret af Mathias Aricó:
”Ja, vi har oplevet, at der var en formand som søgte på vegne af nogle unge, og da vi kontaktede de unge for at få uddybet ansøgningen, vidste de ikke noget om det. Så måtte vi sige nej. Initiativet skal komme fra unge selv.”