DM i Foreningsudvikling – nu med fidus til unge

Ved DM-kåringen i Vejen Idrætscenter lørdag den 26. september uddeles for første gang en særlig fiduspræmie.

Haslev Unicykelklub (HUCK) har skabt et ganske særligt ungemiljø. HUCK leverer god inspiration. Læs om HUCK i Udspil Foto: Bo Nymann

Det er ikke kun foreninger i DM i foreningsudvikling, der udvikler sig. Det gør DM i Foreningsudvikling også. Som noget nyt kåres ved dette års finale – ud over de tre vindere – også årets fidus.

Fiduspræmie

Den nye fiduspræmie går til den forening, der i særlig grad har gjort en indsats for at involvere unge i opgaverne og i at skabe et attraktivt foreningsmiljø for unge.

En jury med blandt andre formændene for landets to store idrætsorganisationer, Søren Møller fra DGI og Niels Nygaard fra DIF, har vurderet DM-foreningernes resultatbeskrivelser med særligt fokus på foreningens arbejde med unge.

DM-vinderne

Ved DM i Foreningsudvikling kåres tre vinderforeninger. De udpeges af en jury. Juryen vurderer om foreningen har

  • sat retning for udviklingen og forfulgt sine mål
  • lagt nye innovative vinkler på udviklingen af foreningen
  • involveret og motiveret centrale personer i og omkring foreningen i processen.

Inspiration og unge fiduser

Der er masser af inspiration og fine fiduser til arbejdet med unge, både for deltagerne i DM-finalen i Vejen Idrætscenter og andre, der har mod på at involvere flere unge i deres forening. Hvis du er blandt dem, kan der være god grund til at kigge med i nogle af de materialer, der udkommer i denne og de kommende uger. Det er blandt andet:

  • DGI magasinet Udspil, nr. 7 2015: Teenagekoden kan knækkes – et tema om gode idrætsmiljøer for unge. Tag et smugkig på temaet online
  • Unge vil mere end sejr på søndag – et DM-hæfte, som uddyber den seneste forskning og eksempler fra foreninger, der har erfaringer med ungemiljøer
  • Ung Energi på foreningsledelse.dk, hvor unge fortæller, hvad der giver energi til foreningsarbejdet

Fidus i næste runde

De 37 foreninger, der er med i næste runde af DM i Foreningsudvikling kan med fordel studere inspirationsmaterialerne, for også i september 2016 uddeles en fiduspræmie til den forening, der involverer og skaber et attraktivt ungemiljø.