En foreningsindsprøjtning til indskolingen

Playstation får ikke lov til at vinde, når Skjern Håndbold introducerer leg, bold og bevægelse for de yngste elever

De kalder det leg, bold og bevægelse. Og målet er klart: Glade børn med røde kinder. Skjern Håndbold har indgået et samarbejde med Amagerskolen i Skjern om at give indskolingseleverne en foreningsindsprøjtning. En instruktør fra klubben introducerer 0., 1., og 2. klasse til håndbold over tre eftermiddage, og det er en succes.

"Børnenes reaktioner har været fine. Først har de sagt, jeg kan ikke spille håndbold, men bagefter siger de, at det har været sjovt, og at de kom til at svede. Så det er det rigtige, vi gør," siger Allan Jørgensen.

Han er udviklingschef i Skjern Håndbold og har stået for aktiviteterne på skolen. 

"Vi laver nogle aktivitetsbaner, så alle har en bold i hånden og bevæger sig hele tiden. Der er zigzagbaner, balancebom, ram plet og andet. Det handler om keep it simple, så alle kan være med," fortæller han.

Amagerskolen er en af de profilskoler, der er certificeret af DGI og Dansk Skoleidræt, og som derfor har ekstra fokus på fysisk aktivitet. En lærer er med, når klubben er på besøg. Skole og forening har nu indgået en formel aftale.  

"Vi får meget ud af det som klub. Det giver kendskab og goodwill blandt eleverne, og vi har fået nogle 2. klasses elever til at starte til håndbold." siger Allan Jørgensen

Han slår fast, at han ser muligheder, ikke begrænsninger i skolereformen.

"Det her er alle tiders, for foreningerne får mulighed for at reklamere for sig selv, og skolerne kan faktisk ikke sige nej. Og det er vores forbandede pligt at vise børnene, at det her foreningsliv, det er bare så godt, og I skal bare komme herud. Ellers vinder Playstation."