Esport giver medlemstilgang

Vadum eSport er på kort tid vokset mere end forventet. Med hjælp fra fonde og sponsorer har den nye afdeling indkøbt 10 computere.

Sponsorstøtte har gjort det muligt for Vadum eSport at indkøbe ti computere. Foto: Jan Høst-Aaris

Esport i Vadum IF

Vadum Idrætsforening tilbyder badminton, bordtennis, boksning, fodbold, gymnastik, tennis, motionscenter og esport.

Vadum eSport

  • er for alle, der har interesse i esport.
  • er en lokal forankret afdeling i Vadum IF med base i Vadum. Medlemmerne er primært fra Vadum og omegn, men afdelingen har også medlemmer fra resten af landet.

Medlemstilgangen til Vadum eSport, en ny afdeling i Vadum Idrætsforening, har været større end forventet, så der i dag er ca. 30 medlemmer flere end foreningen havde håbet på. Medlemmerne kører gerne langt for at være med i Vadum eSport. De kommer fra hele Vadums opland og så langt væk som cirka 20 km fra byen.

I oktober startede Vadum IF med undervisning en gang om ugen for medlemmer, som træner tirsdag eller torsdag, og træningen giver allerede resultater. Vadum eSport deltager i eSportligaen under DGI ligaen med to hold. Begge hold har spillet deres første kamp og vundet.

Fonde og sponsorer hjælper med finansiering

Det er gået stærkt med at opbygge afdelingen, og mange har støttet op om etableringen, bl.a. sponsorer. Vadum IF startede i foråret med at søge forskellige fonde. Ansøgningerne gav pote og førte til støtte fra Aalborg Kommune, DGI, Sydbank og Nordea fonden, der tilsammen gav ca. 70.000 kr.

Pengene blev brugt til indkøb af 10 computere, der nu står på Vadum skole i et værksted, som Vadum eSport deler med ungdomsklubben. Andre sponsorer har gjort det muligt at indkøbe velegnede stole.

Forudsætningen for at lykkes med at søge fonde og sponsorer er et godt netværk og kendskab til, hvordan man søger støtte. Det ved Tina Kolmorgen. Hun var gennem 10 år formand for gymnastikafdelingen og har kunnet bruge sin erfaring og sit netværk.

Hent erfaring udefra

På det punkt er Tina Kolmorgen rigtig stærk. Til gengæld ved hun ikke meget om computere. Hendes råd til andre, der vil starte esport:

”Hvis folk ikke har foreningsdelen inde under huden, så skaf nogle, der ved, hvordan de skal køre en forening med vedtægter. Få hjælp hos DGI. Og brug jeres netværk,” siger Tina Kolmorgen.

Hun har også stor gavn af online administrations- og bookingsystemet Conventus i sit foreningsarbejde.

Tina Kolmorgens råd ligger i god tråd med Martin Fritzens opfattelse. Han mener, at kombinationen af en kompetent bestyrelse og ledelse til at lede foreningen og gaming-kompetencer øger sandsynligheden for succes med esport i foreningerne.

Unge skal presses lidt

Det lykkes godt med at introducere gamere for andre sportsgrene i Vadum IF.

Esport skal udover at være et nyt spændende tiltag også gerne lokke unge ud af deres værelser og over i foreningen – til fællesskaber og oplevelser med andre unge.

Læs også "Esport og fysisk sport spiller godt sammen" i Vadum IF.

”Men de skal presses lidt”, siger Tina Kolmorgen med et smil, mens hun skubber udad med hænderne – velvidende, at gamerne ikke er til at trække ud af svømmehallen og gymnastiksalen efter timevis af gaming. De synes faktisk også, det er sjovt at deltage i andre aktiviteter sammen med andre gamere.