Et kontingent = tre idrætter

Har du betalt kontingent i Brande Motion, så kan du deltage i både cykling, løb og MTB. Foreningen har gode erfaringer med at lade ét kontingent give adgang til flere aktiviteter.

Kør MTB om vinteren, landevejscykling om sommeren og løb hele året. Eller skift rundt, som du har lyst. Brande Motion tilbyder ét kontingent, men fleksibelt medlemsskab Foto: Arkivfoto Lars Horn

Der er løbetræning mandag, torsdag og lørdag, mountainbike om onsdagen, og racerholdene kører landevejene tynde tre gange om ugen. Og medlemmerne kan deltage i det hele, bare de har betalt kontingent til Brande Motion.

Det er et fast kontingent, men et fleksibelt medlemskab

Jan Svendsen, formand for Brande Motion

Foreningen har i modsætning til mange andre valgt ikke at opdele aktiviteterne i forskellige afdelinger med hvert sit kontingent. 

”Det er et fast kontingent, men et fleksibelt medlemskab. Fordelen for medlemmerne er, at de kun skal betale et kontingent, så kan de deltage i alle aktiviteter. Nogen vil kun løbe, andre skifter mellem flere aktiviteter,” siger Jan Svendsen, der er formand for Brande Motion. 

Mange fordele ved at være sammen

Han var med til at starte foreningen for 24 år siden. Og da han selv var til både løb og cykling, så var det naturligt, at medlemskontingentet skulle dække begge idrætter.

”Det ville være en personlighedsspaltning, hvis vi skulle lave to afdelinger eller to klubber. Og fordelene ved at være sammen er mange. Når vi har et motionsløb, så kan dem fra cykling komme og være hjælpere,” siger Jan Svendsen.

Et fleksibelt medlemsskab

En fjerdedel af foreningens 200 medlemmer er med i mere end en aktivitet. Og omkring ti procent deltager fast i flere aktiviteter.

”Der er ikke et fast billede af, hvem der skifter mellem idrætterne, men for eksempel har vi løbere, der på grund af skader skifter til MTB og så senere begynder at løbe igen. Der er også nogle, der bliver så bidt af MTB, at de fortsætter med MTB,” siger Jan Svendsen.

Hvis medlemmerne af Brande Motion vil deltage i aktiviteter som svømning eller indoor cycling, skal de dog betale ekstra. Men her har Brande Motion lavet samarbejdsaftaler med andre foreninger i lokalområdet. Det betyder, at medlemmer af Brande Motion kan gå på et særligt svømmehold eller deltage i indoor cycling uden at melde sig ind i flere foreninger. 

Lad ét kontingent dække flere idrætter

Jan Svendsen mener, det er oplagt, at flere klubber gør som i Brande Motion og lader et kontingent dække flere idrætter.

”Det er helt klart noget, andre klubber godt kan gøre. Det er en fordel for medlemmerne, og der er en synergi i, at man i klubben er sammen på tværs af aktiviteterne. I nogle perioder kører cykling bedst, andre perioder er det løb, og så kan vi hjælpe hinanden,” siger Jan Svendsen.

”Jeg er både med til løb, cykling og MTB. Det er sjovest at lave noget forskelligt, og det er også bedst for kroppen. Som formand er det også rart at komme rundt og hilse på alle medlemmerne,” siger Jan Svendsen.

Sådan gør de i Brande Motion

  • Et kontingent giver adgang til både løb, landevejscykling og MTB
  • Du vælger selv, om du vil deltage i en eller flere aktiviteter
  • Et medlemskab koster 200 kr. om året
  • Der er ekstra betaling for indoor cycling, og svømning koster 400 kr ekstra
  • Samarbejdsaftaler med andre foreninger gør, at medlemmer af Brande Motion kan deltage på udvalgte hold i de andre foreninger uden at betale kontingent der
  • Bestyrelsen skal have to medlemmer fra hhv. cykling og løb for at sikre bredden
  • Alle aktiviteter starter ved Brande Hallerne
  • For at styrke fællesskabet er der bl.a. klubfest, grillaften og fælles foredrag og temamøder