Få fat i gubberne

Rigtige mænd holder sig i gang hele livet. Men har din forening et tilbud for seniormændene? Gubberne fra Skjold har knækket koden og samler hver uge 60 mænd til floorball.

De startede med at være 22 mænd, som havde passeret pensionsalderen. Knap fem år senere er de 60 mand fordelt på to hold, som træner i alt fire gange om ugen.

Finn Astrup Taul var med fra start. Han var dengang 75 år og havde tilbragt de sidste 20 år i en kontorstol. I dag er der kommet meget mere aktivitet ind i hans hverdag, faktisk står der floorball i kalenderen op til fire gange om ugen. 

"I starten var det udsigten til at få noget motion, der fik mig afsted. Jeg havde ikke forventet, at jeg i min alder skulle få 60 nye venner. Men det har jeg, og det er altså noget ganske særligt," siger den i dag 79-årige floorballspiller. Han er med tiden blevet både holdleder og træner.

En sneboldeeffekt

Floorballholdet startede tilbage i 2015 som et forskningsprojekt på Center for Holdspil og Sundhed. Men mændene var så vilde med holdet, at de besluttede sig for at finde en hal, som havde ledige tider og en klub, som ville havde dem med. Det ville Skjold Boldklub, og siden da er ét hold blevet til to:  

»Vi kalder det en sneboldeeffekt, for folk synes, at det er så sjovt, at de inviterer deres venner med. Det er i virkeligheden et uforpligtende tilbud om at få sig rørt lidt, men samtidig kan man ikke blive væk, for de andre står jo og venter,« siger Finn Astrup Taul.