Få store rabatter på IT-løsninger og optimer foreningen

IT og digitale løsninger kan lette arbejdet i din forening. Igennem Techsoup kan foreninger få store rabatter på en lang række populære programmer.

Digitale værktøjer kan lette særligt de administrative opgaver i foreningen. Arkivfoto.

Microsoft Office, Zoom og G Suite.

Læs også: Corona kalder på digitale løsninger – disse muligheder har foreninger

Digitale løsninger er der nok af, og i øjeblikket er de måske vigtigere end nogensinde før. Men mange af produkterne koster, og med en presset økonomi har din forening ikke råd til Microsoft Office 365-licenser til hele bestyrelsen. Det tænker du i hvert fald.

Men vidste du, at foreninger igennem TechSoup Danmark kan få store rabatter på en lang række af de bedste og mest populære IT-løsninger?

Det kræver blot, at I registrerer jer på TechSoup.dk og bliver godkendt. Så får I adgang til et stort katalog, der lige nu rummer mere end 50 forskellige IT-produkter.

Hvad kan foreninger få rabat på?

TechSoup har en lang række donationspartnere, som giver store rabatter på deres produkter. DGI anbefaler foreninger at bruge programmerne i Microsoft Office 365-pakken og derudover Zoom til videokonferencemøder. Desuden kan foreninger igennem TechSoup bestille produkter fra blandt andre:

  • Adobe
  • Amazon
  • Google
  • Norton
  • Og mange flere

Se hele kataloget her.

Sådan gør du

TechSoup er en online teknologiplatform, som formidler softwaredonationer til frivillige og velgørende foreninger og organisationer. Det vil sige, at TechSoup arbejder sammen med en række internationale teknologivirksomheder om at tilbyde billige IT-løsninger.

Techsoup er altså ikke en IT-løsning i sig selv, men en platform der samler mange forskellige programmer, som frivillige foreninger kan have glæde af. Desuden tilbyder TechSoup og partnerne både oplæring og støtte til nogle af programmerne.

Det fungerer på den måde, at foreninger registrerer sig på TechSoup.dk. Herefter bliver foreningen godkendt, hvis den lever op til kriterier, som for eksempel at den er non-profit.

Læs også: Gør generalforsamlingen digital

Ansøgningen behandles inden for fem arbejdsdage, og hvis foreningen godkendes, kan den så bestille produkter på TechSoup.dk.

Mere effektivt med digitale løsninger

Mountainbikeklubben Mudeaters er en forening, som har taget digitaliseringen til sig. De er blevet udvalgt til et digitaliseringsprojekt i DGI og arbejder i øjeblikket på at implementere flere programmer, heriblandt mange af løsningerne i Microsoft Office 365-pakken.

”Vi brugte for eksempel private mailadresser før, så alt lå lokalt ved os selv, og så mister man mange ting, den dag der kommer ny formand eller kasserer. Derfor vil vi gerne tænke mere langsigtet. Vi har taget en masse værktøjer til os, som vi forsøger at optimere med,” siger formand Lars Jessen.

Digitaliseringen sker, i takt med at foreningen er vokset fra at være 20-25 medlemmer til nu at være over 200, forklarer formanden.

”Vi har kørt det med meget simple værktøjer, men det begyndte bare at blive tungt administrativt. Det kørte ikke dårligt før, men det var tidskrævende, og det havde sine begrænsninger. Vi tror på, at det kommer til at køre mere effektivt med nemmere administration og bedre kontakt til medlemmerne,” siger han.