Fasthold ungegruppen, selv om der er udskiftning

Dette step er meget afgørende for, at en ungegruppe ikke bliver en døgnflue. Desværre viser al den research, vi har lavet, at mange har forsøgt, men idet ’ildsjælen’ flytter fra byen eller af anden grund stopper, falder alt det gode arbejde til jorden. Derfor skal dette step give foreningen nogle værktøjer til at arbejde med at motivere de unge. Steppet skal også være et lille wake up-call til bestyrelserne om at hele tiden tænke nyt og arbejde med konstant at udvikle samarbejdet med de unge.

”.. men hvad så nu?”

  1. Har i overvejet at gøre det sejt at stå på venteliste? (Video: Lisbeth fra Ulfborg, der fortæller om hvordan hun hele tiden har nogle nye unge på hånden. De unge ved at hun holder øje med dem, og det er nu blevet sejt at stå på venteliste til ungegruppen)
  2. Ud med referrater ind med Facebook! (Det er vigtigt at have en fast procedure for hvordan information videregives så kommunikation og viden ikke går tabt. Kan det ikke gøres smartere og sjovere end kedelige og lange referater? De unge skal inddrages i at skabe nogle procedure for det, kan Facebook ikke være lige så godt som intranet og usb-stik?)
  3. Husk at smede mens jernet er varmt (eller lign. Ordsprog)! (De unge skal holdes til ilden, de mister hurtigt gejsten og motivationen. Derfor er det vigtigt hele tiden at holde dem til ilden evt. ved hele tiden at have et håndgribeligt mål (en ”konkret gulerod”). Det kan være at bestyrelsen til april vil sende tre unge på Lederspiren eller hele ungegruppen skal på hyttetur til september - noget de unge kan forholde sig til og glæder sig til.
  4. Sikkerhedsnet (Illustration af et sikkerhedsnet under en linedanser. Det kan være en rigtig god ide at der er en fast kontaktperson mellem de unge og bestyrelsen, som sørger for at kommunikationen kører. Men også for, at de unge ved, at de har en i ryggen hele tiden.)
  5. Snak samme sprog (Vær sikker på at de unge ved hvad I mener, og at I ved hvad de mener!)

Her kan vises videre til Unge i front – Lederspiren (Jette Velling Lindholm) eller Vingstedugen eller lign. Muligheder for at give de unge en gulerod.