Fejr frivilligheden med Frivillig Fredag

Den 27. september inviterer lokale arrangører i hele Danmark til arrangementer og aktiviteter, der skal fejre og hylde de tusinde frivillige, der hver dag gør en forskel.

Det er fedt at være frivillig! Men det er endnu federe, at så mange er det. Vær med til at fejre dem, der gør en forskel, den 27. september. Foto: Søren Malmose

Vær med, når Danmark hylder de mange tusinde lokale frivillige, der hver dag gør en forskel.

Læs også: Fem fif til at finde frivillige på nye måder

Frivillig Fredag er festdagen, hvor vi fejrer frivilligheden. I år falder dagen fredag den 27. september, hvor lokale arrangører over hele landet inviterer til arrangementer og aktiviteter.

Med alt fra frivilligfester, foreningsmarkeder, foredrag og fællesspisninger kan alle være med. Fælles er blot, at vi hylder og anerkender de frivilliges engagement og den forskel, de gør for deres sag, deres medmennesker og deres lokalområde.

#Spørgiseptember

Frivillig Fredag er også en anledning til at invitere flere med i de lokale frivillige fællesskaber. En undersøgelse fra DGI viser, at flere faktisk gerne vil være frivillige. Det gælder særligt blandt de unge, der i høj grad gerne vil lave aktiviteter for andre unge.

Den største hindring er, at ingen spørger dem, om de vil lave frivilligt arbejde. Derfor er dette års tema for Frivillig Fredag; 'Vil du med?' Selvom Frivillig Fredag handler om at hylde de nuværende frivillige, er der plads til endnu flere. Derfor lancerer Frivillig Fredag også kampagnen #spørgiseptember, hvor alle opfordres til at invitere flere med i de frivillige fællesskaber.

Læs også: Fem gode råd til at rekruttere jobsøgende som frivillige

En landsdækkende begivenhed der fejres lokalt

Frivillig Fredag er en landsdækkende begivenhed, der fejres lokalt. Her kan du finde et arrangement i nærheden af dig. I 2018 var der 392 aktiviteter fordelt på 82 kommuner.

Frivillig Fredag opstod i 2011 som en del af det Europæiske Frivilligår, hvor den daværende socialminister Benedikte Kiær udråbte den sidste fredag i september til Frivillig Fredag. Formålet med Frivillig Fredag er at vise kreativiteten, mangfoldigheden og engagementet i den frivillige verden. 

Du kan læse meget mere på Frivillig Fredags hjemmeside, hvor I som arrangør også finder inspiration til aktiviteter.