Festligt skulderklap til 75 frivillige

Fynslund Boldklub fejrer frivilligheden med en fest for foreningens frivillige. Det giver motivation og mod til at realisere store idéer.

To musikere fra Markant, Fynslund BK's eget musikudvalg, spiller op til frivilligfest Foto: Inge Marie Bertelsen

Én af vores mindste idéer, frivilligfesten, er også den bedste!

Fynslund BK

Sådan skriver Fynslund Boldklub i deres indberetning til juryen ved DM i Foreningsudvikling i september 2015. Deres begrundelse lyder:

”Frivilligfesten er nem at sætte i gang. Den skaber glæde, giver motivation og får flere til at involvere sig som frivillige.”

Hans Rostgaard Andersen, formand for Fynslund BK, uddyber: ”En fest er meget håndgribelig. Mange gerne vil være med til at arrangere.”

Mange unge

Fynslund-formanden glæder sig især over, at mange unge var med til festen:

Fynslund BK

  • Har ca. 750 medlemmer
  • Hører hjemme i Kolding Kommune
  • Er organiseret i en hovedbestyrelse og 5 underudvalg
  • Har udvidet med frivillig ansvarlig og egen musikafdeling
  • Deltog i DM i Foreningsudvikling 2015-16
  • Arrangerer sportsfest for lokalområdet i maj og frivilligfest i august.

Se mere på FB's hjemmeside.

”Ud over at det var en fin aften med god stemning, er det svært at vide, hvad det giver helt konkret. Men der var nok 15-20 teenagere, som fik en oplevelse med et godt socialt arrangement. Og det er på den måde, vi skal samle nye frivillige,” siger Hans Rostgaard Andersen.

Hvem skal med?

Den ”største” udfordring for festarrangøren var at få alle frivillige inviteret.

”Vi inviterede trænere, instruktører, bestyrelser og udvalg – i alt 115. Vi annoncerede det så godt vi kunne, fordi alle de, der hjælper en dag eller to, også var velkomne,” siger Hans Rostgaard Andersen, der havde indtryk af, at alle, der skulle med, kom med.

 ”Vi blev 75. Men nogle var i tvivl om, de måtte komme.”

Fest med eget band

En fredag i august stillede festdeltagerne i sportstøj kl. 17. 30 til halvanden times idræt og motion, mens halinspektøren tændte grillen og gjorde klar til at servere en tre retters menu. Efter spisningen stillede foreningens eget band ”Markant” op med levende musik.

”Vi har etableret en musikafdeling ligesom vi har en håndbold- og en fodboldafdeling. De kan lidt af hvert – fra viser til hård rock. Det er et scoop uden lige,” siger Hans Rostgaard Andersen.

Et DM-tema

Frivilligfesten er langt fra eneste tiltag, Fynslund BK kastede sig ud i forbindelse med foreningens deltagelse i DM i Foreningsudvikling.  

FB har også taget initiativ til at 

  • fortælle frivillighistorier om unge hjælpetrænere i det husstandsomdelte Fynslundmagasinet
  • få en frivllig ansvarlig, som også stod for frivilligfesten
  • annoncere ledige opgaver på FB's hjemmeside
  • klæde trænere og instruktører på og fotografere dem.

”Vi har i høj grad brugt DM i Foreningsudvikling til – at sætte fokus på frivillighed. Det har været en god proces,” siger Hans Rostgaard Andersen og fortsætter:

”Det har vi også gjort tidligere, men ikke så systematisk. Vi er blevet meget mere bevidste om det.”

Den lille og den store idé

Af beskrivelsen FB's bedste idé til juryen for DM i Foreningsudvikling, fremgår det også, at den lille idé, frivilligfesten, giver blod på tanden til at realisere den store idé. De skriver:   

"Frivilligfesten medfører også, at en STOR idé – Fynslund Kulturhus - bliver en realistisk vision. Som små ringe der breder sig i vandet!"