Gåbus bringer de mindste fra SFO til idræt

SFO-leder er chauffør på gåbussen, der bringer skoleeleverne fra SFO til idræt

Hver onsdag kl. 15.30 afgår gåbussen fra Elsted Skoles SFO med kurs mod Lystruphallen og med SFO-leder Bjarne Nielsen som chauffør.

Passagererne er børn i 0.-2. klasse, som skal til springgymnastik i Lystrup IF. Mandag er destinationen svømmehallen.

"Det foregår sådan, at forældrene skriver på forældreintra, at deres barn skal gå til springgymnastik eller svømning. Og så samler Bjarne en flok til bussen," forklarer Helle Klüver, formand for Lystrup IF gymnastik, og tilføjer:

"Da det viste sig, at der var børn til en bus mere, sagde SFO’en bare, 'Den klarer vi!'"

Derfor er LIF’erne sikre på, at de kan have hold kl. 16.

Hjælp til forældre
Gåbussen er også en hjælp til forældrene.

"Det fungerer. 0.-1. klasseeleverne skal ikke gå selv. Det er betryggende for forældrene. Det kniber for dem at nå det. Med gåbussen skal de ikke køre børnene eller sidde og vente."

Ideen opstod, da LIF og skolen begyndte at snakke reform.

"I foreningen var vi bange for at miste medlemmer. Jeg kunne også høre, at nogle af forældrene var bange for, at deres børn ikke ville få tid til sport. I SFO’en var man også bange," siger Helle Klüver.

Gåbussen var en af idéerne i en fælles brainstorm. En junioridrætslederuddannelse er en anden. Og workshops, hvor afdelingerne i LIF præsenterer deres idræt en tredje. 

LIF gymnastik har øget medlemstallet i flere aldersgrupper, og Helle Klüver er meget positiv over den første vellykkede alliance.