Grauballe gjorde halv by til foreningsmedlemmer

Et tilbud om floorball fik Grauballe UGF til at rumme halvdelen af byens borgere. Det handler om at gå all-in, siger formanden.

Grauballe UGF besluttede sig for at satse på floorball i foreningen. Det betaler sig at gå all-in, mener formanden. Foto: Lars Holm

Spring ud i det. Sådan lyder rådet fra Grauballe UGF. Det gjorde de, da de besluttede sig for at satse på floorball i foreningen. En smagsprøve på floorball i forbindelse med åbningen af en ny hal fik stor opmærksomhed i lokalsamfundet, og det gav efterspørgsel på den nye idræt.

”Børnene kom og spurgte, hvorfor de ikke kunne spille floorball i foreningen,” siger Anders Mølgaard, formand for Grauballe UGF.

Det krævede ikke meget mere end at finde en, der ville være træner. For formand Anders Mølgaard besluttede sig hurtigt for, at foreningen skulle gå all-in.

”Vi købte en startpakke fra DGI med stave og materialer, men det var ikke nok. Så da vi fandt et godt tilbud på bander, så købte vi også dem,” siger han.

Jeg har en filosofi om, at du skal gå all-in, når du sætter nyt i gang

Anders Mølgaard, formand GUGF

Floorball gav medlemsboom                                                                             

Allerede efter kort tid stod op mod 40 børn klar ved indgangen til hallen, når floorball var på programmet. Foreningen fik også stablet både et herre- og damehold på benene kort tid efter, så de nåede helt op på 80 medlemmer, der var floorball-aktive.

”Da vi bare havde fodbold og håndbold i foreningen, der var det altid de samme mennesker, der dukkede op. Men med floorball kom der nye mennesker til,” siger Anders Mølgaard.

Nu rummer Grauballe UGF omtrent halvdelen af byen i foreningen med i alt 400 medlemmer. Og det er takket være det nye tilbud om floorball. Faktisk steg foreningen med 25 % i antallet af medlemmer på bare en enkelt sæson.

Hverdagen har ramt igen

Anders Mølgaard mener, at floorball hurtigt blev populært, fordi det er så nyt.

”Men nyhedsværdien gik lidt af. Så måtte vi jo tænke over, hvad der så skulle ske,” siger formanden.

Den voldsomme stigning i antallet af medlemmer stagnerede, og hverdagen ramte. Så Anders Mølgaard kæmper for at holde floorball-fokus i klubben.

”Jeg vil ikke holde mig tilbage. Hvis der er et floorballstævne, så melder vi os til. Hvis der er en turnering i området, så kan vi stille vores hal til rådighed til opvarmning,” siger han.

Desuden har foreningen i samarbejde med DGI oprettet et hold for inaktive mænd, der nu spiller floorball to gange om ugen. Og det hele er med til at fastholde de nye medlemmer.