Integrér de nye med de gamle

Det er essentielt, at de nye spillere i en klub lærer de gamle spillere at kende via en god start, siger Tennis Club Odense.

Ketsjersport giver dig flere år at leve i. Det er devisen hos Tennis Club Odense, når de flere gange om ugen svinger ketsjerne i Marienlystcentret eller på de udendørs grusbaner.

Med introtilbuddet 55+ Introduktion giver de over hele året introduktionstimer til dem, der er nye i idrætten. Og det fungerer.

Tennis Club Odense sørger nemlig for at opfordre de nye i klubben til at møde op til de såkaldte ”spil selv”-dage, hvor de mere garvede spillere træner.

Undervejs bytter de rundt på banerne, sådan så alle får lov til at spille med forskellige mennesker og derved lære flere at kende.

Tennis Club Odense:

  • Start: 55+ Introduktion begyndte i 2006.
  • Medlemmer: 48 mandlige og 67 kvindelige aktive seniorer i foreningen.
  • Frivillige: Otte frivillige organiserer drop-in-træning i løbet af ugen. Fem andre håndterer administrative opgaver og står bag et festudvalg.
  • Aktiviteter: Foreningen udbyder udelukkende tennis.
  • Trænere: Trænerne findes lokalt i klubben.
  • Kontingent: Medlemmerne betaler årligt.
  • Organisering: Klubben har et udvalg, der er med til at bestemme aktiviteterne.
  • Kommunikation: Mund til øre-metoden via medlemmerne. Medieomtale, men ikke klubbens hjemmeside.
  • Træningsfaciliteter: 12 grusbaner i sommerhalvåret. Betalte indendørs baner i vinterhalvåret.

Ifølge Nils Baastrup, der står for introduktionsholdet, er det helt essentielt for seniortilbuddet, at nye og gamle medlemmer lærer hinanden at kende.

"Hvis ikke de nye har nogen at spille med, så dropper de hurtigt ud igen. Vi er meget omhyggelige med at give en god start, så de nye lærer tennis, men også kommer ind i klubben," siger han.

Vigtigt at starte fra bunden

Men de nye skal også lære spillet at kende. Derfor starter Nils Baastrup fra bunden, hver gang nye medlemmer kommer ind.

"Vi starter med, at de lærer at trille og gribe bolde. Vi er helt dernede. Hvis de så er gode, så rykker vi jo hurtigt videre," forklarer han.

Men det er en vigtig del af det gode fællesskab, at alle får en fair chance. På den måde kan selv nye hurtigt blive gode nok til at spille med de garvede ketsjersvingere.

Selv om det nogle gange kan være svært at starte fra bunden, mener Nils Baastrup, at det er den rigtige måde at gøre det på.

"Jeg ser kun glade ansigter til introduktionstræningen," siger han.

Sæsonen starter i april med 12 introduktionsdage á to timer. Hvis du vil, kan du også bare møde op og prøve det en enkelt gang, så du ikke binder dig til noget.