Kan din forening avle nye, seje instruktører?

Mød de unge hjælpeinstruktører fra Jelling f.S., der med et stærkt trænerteam i ryggen har mod på ansvar og nye opgaver.

Læs også: 5 tips til et generationsskifte

Christoffer Boldes er 17 år og en af i alt fem hjælpeinstruktører på Juniorholdet i Jelling f.S. Han er stolt af, at han i dag står forrest for det hold, som har fodret hans egen glæde ved gymnastikken og hvor han kan spejle sig i en håndfuld engagerede voksne.

Det er fedt at få lov til at lære fra sig og videregive de erfaringer, jeg selv har gjort mig. De gamle hoveder giver jo også gode råd. Det gør det nemt for os at køre holdet videre

Cristoffer Boldes, hjælpeinstruktør på Juniorholdet

Han startede som hjælpeinstruktør i 7. klasse. Og han er langt fra den eneste, der er blevet prikket og spurgt, om ikke han ville være hjælpeinstruktør. I Jelling er det en del af instruktør-fødekæden, at de unge gymnaster engageres og hjælper til. På Juniorholdet er de gået skridtet videre:

"Vi har påbegyndt et generationsskifte. I år har de unge hjælpeinstruktører fået mere ansvar. De står for opvarmning, rytme- og springserier. Men vi står altid lige bag dem og er klar med opbakning og hjælp," siger John Tamberg.

Et kvarter inde i dagens træning står han stadig med hvilepuls og hænderne i siden – på plænen har et energisk trekløver iført kasket og ben, der fjedrer, ført 39 springgymnaster igennem cirkelopvarmning, stafet og fejesving.

"De er knalddygtige," konstaterer en tydeligt stolt instruktør.