Mail gav fem unge hjælpere

En mail-opfordring fra formanden fik fem unge til at melde sig til at give en hånd med i foreningen

Sædvanligvis er det trænerne i Løsning GF, der spotter kommende hjælpetrænere. Men i år tog formand Marianne Christensen et nyt initiativ.

Nem mailløsning

Med administrationssystemet Conventus så Marianne Christensen muligheden for at gå mere systematisk til værks. Conventus giver – lige som andre digitale administrationsprogrammer til foreninger – mulighed for at sende en mail til udvalgte hold. Marianne Christensen valgte de hold, hvor gymnasterne typisk går i 7.-9, klasse og sendte dem en mail med en opfordring om at give en hånd med i foreningen.

Ingen forventninger

"I forhold til at prikke nogen, som man ikke kender, er det så nemt at sende en mail til alle. Jeg havde ingen forventninger til resultatet, men tænkte, at det her skal prøves af," siger Marianne Christensen, som fik en håndfuld positive svar på sin opfordring. "Fem-seks piger skrev tilbage, at de var meget interesserede og også hvilke dage, de kunne," siger formanden.

Hjælpere, hjælpetrænere og trænere

De, der meldte sig, blev i første omgang hjælpere.  I Løsning GF, som har 400 medlemmer har man både trænere, hjælpetrænere og også hjælpere. I denne sæson er de 16 trænere, 15 hjælpetrænere og 11 hjælpere. "Når man er hjælper, forventer vi, at de møder op og hjælper, hvorimod en hjælpetræner kan tage over for træneren, for eksempel ved at stå for opvarmningen," siger Marianne Christensen. Hjælpetrænerne kan både være unge på 12-14 år eller forældre, der giver en hånd på springholdet.

Trænerspirer

De piger, der meldte positivt tilbage på mailen, har ligesom hjælpetrænerne fået et tilbud om at komme med på Trænerspiren. Trænerspiren er en del af en tværgående træneruddannelse for unge, som Løsning GF tilbyder i samarbejde med DGI og ungdomsskolen i Hedensted Kommune. "Ikke alle, men de fleste har sagt ja til at være med på ungeuddannelsen," siger Marianne Christensen.

Letter træneropgaven

Fremtiden vil vise, hvor mange af de nye hjælpere, der fortsætter som hjælpetrænere og måske også som træner. Men sikkert er det, at mailen letter arbejdet for foreningens trænere: "Vi har i flere år bedt vores trænere om at spotte om nogen på deres hold hjælpe. Det kan godt være uoverskueligt for en træner," siger Marianne Christensen.