Motion med og uden tørklæde

13 nye kvindeforeninger har knækket koden til at få kvinder med anden etnisk minoritetsbaggrund i gang med idræt og motion. Få deres fif her.

TG Kvindesport er en af de 13 foreninger, der med hjælp fra projektet DGI Foreningskvinder har fundet opskriften på, hvordan flere etniske minoritetskvinder får pulsen op.

I videoen giver Nawal Tayibi, næstforkvinde i TG Kvindesport, fif til andre foreninger, der er klar til at målrette idrætstilbud til nydanske kvinder:

13 nye kvindeforeninger

TG Kvindesport er placeret i boligområdet Taastrupgaard, har 90 medlemmer og tilbyder zumba, svømning og madlavning.

Mød de aktive kvinder i reportagen i DGI's magasin Udspil. 

Foreningen er en af de 13 nye foreninger eller afdelinger for kvinder, som siden 2012 har fået hjælp til opstarten af projektet DGI Foreningskvinder. DGI tilbyder bl.a. netværksdage for kvindeforeningerne og skræddersyede kurser om f.eks. regnskab og klassisk grundtræning. 4 steder har kvinderne dog givet op igen.

Undersøgelser viser, at kvinder med indvandrer-baggrund – især dem med ikke-vestlig baggrund – motionerer mindre end danske kvinder og har flere helbredsproblemer. Derfor satte DGI i 2012 gang i projektet DGI Foreningskvinder, der skulle hjælpe nye kvindeforeninger på vej og give flere kvinder med og uden tørklæde sved på panden. 

Har I brug for sparring eller et godt råd om inklusion i foreningen? Spørg DGI Inklusion.