Sådan håndteres corona-retningslinjer digitalt

Der er god hjælp at hente i de fleste digitale foreningssystemer til at styre efter de seneste corona-retningslinjer.

”Kontakt leverandøren!” Sådan lyder det enkle og korte råd, hvis din foreningens webmaster eller IT-ansvarlig er i tvivl om, hvordan I kan bruge jeres IT-system til at håndtere de seneste retningslinjer i forhold til corona-krisen.

Rådet kommer fra Tina Samsø Udholm, DGI’s digitale foreningskonsulent, der har fingeren på pulsen i forhold til digitale løsninger, som kan lette foreningers hverdag. Og for Tina Samsø Udholm er det helt naturligt at bruge de muligheder, der allerede findes i medlemssystemerne.

Medlemssystemer og corona-restriktioner

Tina Samsø Udholm har udarbejdet dette skema, der viser hvad forskellige IT-systemer kan.

I dokumentet henviser Tina Samsø Udholm også til programmer, som kan bruges i foreninger, der ikke abonnerer på digitale medlemssystemer.

Tina Samsø Udholm udpeger tre områder, som er blevet aktuelle på grund af de seneste corona-restriktioner. De tre områder er:

  1. Deltagerbegrænsning
  2. Smitteopsporing
  3. Akut kommunikation

Deltagerbegrænsning

Med en forsamlingsgrænse på maksimalt 25 til udendørs idræt er det blevet aktuelt at bruge systemernes mulighed for at sætte en øvre grænse for deltagelse.

Smitteopsporing

Flere systemer giver mulighed for at oprette afkrydsningslister, som kan udfyldes på stedet. Det betyder, at data ligger klar i systemet, hvis der bliver brug for at tjekke op på, hvem, der har været til stede i en given træning.

Se også: Sådan håndterer foreningen en positiv coronatest.

Akut kommunikation

De fleste systemer giver desuden mulighed for at sende mails – eller sms’er til alle medlemmer, til enkelte hold eller udvalgte grupper. Denne mulighed kan komme til god gavn, hvis eller når foreningen oplever, at der er Covid-19 smitte blandt medlemmer og en gruppe eller alle skal informeres hurtigt.

Få svar hos DGI's foreningsrådgivning, hvis du har spørgsmål om digitale udfordringer i din forening.