Sæt det sociale på dagsordenen

I Doense-Vebbestrup IF kan seniorerne gå til det de har lyst til – på samme tid.

Der er noget for alle. Og så drikker de kaffe bagefter.

Sådan lyder succesopskriften fra Doense-Vebbestrup IF, der med sit to år gamle tilbud Aktiv Senior lokker 35-40 mennesker til hver onsdag formiddag.

I alt er 55 tilknyttet tilbuddet – ud af i alt 600 beboere i nærområdet Doense-Vebbestrup.

Lisbeth Pedersen, der er tovholder på Aktiv Senior, mener, at det er vigtigt for så lille et lokalområde som Doense-Vebbestrup, at alle kan gå til noget, de har lyst til.

"Jeg tror, så mange møder op, fordi alting er samlet. Normalt deler man jo idrætterne op, men vi samler det hele," siger hun.

Og med det hele mener Lisbeth Pedersen otte forskellige aktiviteter på én gang, sådan så alle kan gå til det, der passer dem. De starter med fælles opvarmning, og så går seniorerne ellers i gang med de forskellige ting.

Cirkusrevy giver social sammenhæng

Men idrætten er ikke nødvendigvis det vigtigste, i hvert fald hvis man spørger seniorerne selv.

"Fællesskabet overskygger alting," siger Lisbeth Pedersen.

Alle, der er mødt op til onsdagens træning, samles nemlig i et mødelokale i hallen efterfølgende til kaffe og sang. Snakken går altid lystigt, og der er plads til både at tale om dagens udskejelser i hallen, eller om hverdagens oplevelser.

Doense Vebbestrup IF:

  • Start: 2014
  • Medlemmer: 24 mænd og 31 kvinder.
  • Træning: Hver onsdag møder der cirka 35-40 personer op.
  • Frivillige: Alle fungerer som frivillige klar til at gøre en indsats til opvarmning eller som træner.
  • Aktiviteter: Badminton, øvelser på store bolde, cirkeltræning, carpet bowls, new age curling (curling uden is), dart, bordtennis og motionsrum. Nye aktiviteter aftales i fællesskab.
  • Instruktører: Alle har meldt sig frivilligt.
  • Kontingent: 20 kr. per træning.
  • Kommunikation: Aktiv Senior-tovholderen sørger for, at tilbuddet bliver set og hørt på Facebook, flyers ud og via lokal, personlig omtale.
  • Organisering: Ikke en bestyrelse, men en tovholder i gymnastikafdelingen.
  • Træningslokaler: Seniorerne lejer sig ind i hallen Multiforum Vebbestrup.

"Fællesskabet rækker langt ud over hallen og motionen. Det handler om så meget mere," siger Lisbeth Pedersen.

Ud over det sociale indslag efter træningen arrangerer foreningen også ture i løbet af året. For eksempel har de været en tur i Folketinget, til Cirkusrevy i Aalborg og forbi Brunkulslejerne. De drikker også kaffe efter kirke fire gange årligt.

Individuelt niveau og synlighed

Det sociale og de mange aktiviteter kan ikke hive medlemmerne til alene. Der er også nødt til at være en stemning omkring det, der gør, at seniorerne har lyst til at dyrke idrætten.

"Lad være med at være for højtidelig omkring niveauet. Det skal den enkelte selv afpasse. Lad være at sætte krav, for de kan sagtens selv finde ud af det," siger Lisbeth Pedersen.

Et andet godt råd er også, at foreningen skal sørge for at blive set.

"Du kommer længere ud, når du er på flere platforme. Du skal være synlig, og det er vi også," siger Lisbeth Pedersen.

Hun står for en Facebookgruppe for Doense-Vebbestrup, så hun kan sørge for, at foreningen dukker op i folks bevidsthed, når de færdes på sociale medier.

Derudover deler foreningen også flyers ud, ligesom der er sat en lille kasse med informationer op i den lokale brugs, så interesserede kan finde det, de leder efter.