Samarbejde gavner medlemmerne

Da Kibæk IF åbnede fitness, var der frygt for, at det ville blive en konkurrent til foreningens egen gymnastikafdeling. Det kom der følelsesladede diskussioner ud af. Men også et frugtbart samarbejde.

Indoor cyckling er på programmet i Kibæk (Arkivfoto fra Gymnastikinspiration 2014) Foto: Anne Kring

Det er forsommer, og i Kibæk IF er de ved at lægge sidste hånd på programmet for den kommende sæson. Gymnastik- og fitnessafdelingen mødes og lægger planene i fællesskab. Det bliver til 10 fælleshold.

Læs temaet "Gymnastik og fitness i fælles takt" i Udspil nr. 5 2015.

Voksenhold er fælles

”Stort set alle voksenhold er fælles, og det er fedt at have sådan en pallette af holdtilbud,” fortæller Bjarne Møller Pedersen, der er formand for fitnessafdelingen. Og samarbejdet med gymnastikafdelingen giver god mening, for en undersøgelse viser, at 17% af fitness-medlemmerne kommer alene for at gå til holdtræning. Samtidig er gymnastikafdelingen ikke så sårbar over for frafald på hold i løbet af sæsonen.

Man var frygteligt bange for, at fitnessafdelingen skulle blive en konkurrent til gymnastikafdelingen

Bjarne Møller Pedersen

Alligevel har samarbejdet ikke altid været en selvfølge.

Ked af halvtomme hold

Fitnessafdelingen blev til i 2011. I starten kun med træning i motionsrummets maskinpark, indoor cycling og et enkelt puls/styrke-hold. 
»Der var en del diskussion om holdtræning, og man var frygteligt bange for, at fitnessafdelingen skulle blive en konkurrent til gymnastikafdelingen,« forklarer Bjarne Møller Pedersen om det, han beskriver som en følelsesladet start.

Det fungerer

Først da en instruktør fra motionsboksning var ked af, at holdet ikke var fyldt op og spurgte, om de tomme pladser på holdet kunne udbydes til fitnessmedlemmerne, kom der gang i samarbejdet, og et bestemt antal pladser blev udbudt til fitnessmedlemmerne. Det blev en succes, og flere instruktører begyndte at efterspørge samme model. På den måde kom samarbejdet i gang lidt efter lidt, og i dag er det fuldt etableret.

”Det har bare vist sig, at det fungerer,” pointerer Bjarne Møller Pedersen.