Sammenholdet vokser: "Vi lærer sjove facts om hinanden og klubben i onlinestafet"

Bedre kendskab til hinanden og et stærkere sammenhold er effekter af en online medlemsstafet i Hvidovre Attack Floorball, der blev søsat da landet lukkede ned, og stadig kører i dag.

Humøret er højt, når medlemmerne i Hvidovre Attack Floorball, på sociale medier, læser sjove historier om hinanden og interessante ting om klubben. Foto: Privatfotos

”Indflydelse ikke er noget, man får, det er noget, man tager,” siger Simone Brocks, der er idémager bag onlinestafetten i Hvidovre Attack Floorball.

Læs også: Mixhold mønstrer klubsammenhold

Hvidovre Attack Floorball

  • Stiftet for 25 år siden – i 1996
  • En af landets største floorball-klubber
  • Har ca. 300 medlemmer fordelt på 20 forskellige hold
  • Hold, der spænder fra de yngste børn til motionister samt elite- og landsholdsspillere

    Hvidovre Attack Floorballs hjemmeside

Det er ikke tomme ord.

For der gik ikke længe fra, at regeringen havde lukket Danmark ned, før Simone Brocks fik søsat ”Attack-stafetten”, som er en online klubstafet.

Formålet var at forsøge at kompensere for de ’døde’ haller. Hun ville holde folk i klubben i gang og gøre opmærksom på, at den stadig var der.

”Vi ville bevare det aktive, sunde liv hos unge og gamle og holde medlemmerne i klubben. Samtidig ville vi også fastholde sammenholdet, og sige: vi er her stadig, selvom vi ikke kan samles,” fortæller Simone Brocks, der er bestyrelsesmedlem og frivillig i Hvidovre Attack Floorball.

"Stafetten har skabt sammenhold, selvom vi ikke har kunnet være sammen.”

Simone Brocks, bestyrelsesmedlem og frivillig i Hvidovre Attack Floorball

En succesfuld stafet

Når et medlem modtager stafetten, skal han eller hun besvare spørgsmål som:

Om Floorball

  • Floorball er et indendørs holdspil, hvor der bruges stave og en plastikbold, der spilles langs jorden
  • Et hold består af 5 markspillere og 1 målmand
  • Banen er på størrelse med en håndboldbane
  • 168 medlemsforeninger i Danmark i 2020
  • 448 udøvere i Danmark i 2020

    DGI floorball
  • Hvor længe har du spillet i klubben?
  • Hvad savnede du mest, da landet var lukket ned?
  • Fortæl en sjov ting om dig selv.

Besvarelsen uploades på klubbens facebook- og instagramprofil akkompagneret af et billede.

”Mange har sagt, at de synes, det er fantastisk at lære folk at kende på tværs af alder, funktion og køn i klubben. Det har skabt sammenhold, selvom vi ikke har kunnet være sammen,” siger Simone Brocks.

Når stafetten skal gives videre, vælger stafetholderen selv til hvem og stiller personen et unikt spørgsmål. Således kommer der variation i svarene og en personlig vinkel.

”Det er alt fra en, der spiser gulerødder med pomfritter til en, der knækker sin floorballstav flere gange om dagen,” siger Simone Brocks.

Stafetten kommer vidt omkring

I skrivende stund har stafetten kørt i mere end 1 år og 3 måneder, mens 80 af klubbens 370 medlemmer har haft den.

Alle fra U5-spillere til seniorspillere og elitespillere samt frivillige, trænere og forældre har haft stafetten på skift. Det har betydet, at mange ”Attack-folk” er blevet klogere på deres klub og hinanden.

”Nogle har skrevet til mig, at det er sjovt at høre historier fra dengang klubben blev skabt. Alle mulige mærkelige, sjove ting er dukket op. Som ’hvorfor hedder klubben Attack?’,” siger Simone Brocks og tilføjer:

”De yngste medlemmer – U5, U7 og U9 – synes, det er det fedeste, når en elitespiller har besvaret stafetspørgsmålene og sender den videre til dem – det bliver ikke større for dem. Så på den måde skaber det et helt unikt sammenhold,” fortæller hun.