Søg lån til padelbaner i DGI’s lånefond

Lånefond yder rentefrie lån til udvikling af idrætsfaciliteter og har dette efterår særligt fokus på lån til padel-anlæg.

Padel testes udendørs ved DGI's landsstævne i Aalborg i 2017. Siden er antallet af baner steget til cirka 180..

Nordjyske Nors Boldklub ansøgte i sommer DGI’s Lånefond om et lån på 250.000 kroner til at bygge en overdækket padelbane. DGI’s hovedbestyrelse bevilgede lånet og besluttede ved samme lejlighed, at prioritere lån til padelbaner i efteråret 2020.

Padelbanerne skal opfylde lånefondens kriterier, det vil blandt andet sige, at lån gives til faciliteter, der motiverer mennesker til at være fysisk aktive sammen. I forhold til padelbaner betyder det, at fonden prioriterer anlæg med mindst to indendørs baner.

DGI's medlemsforeninger kan søge. Ansøgning sker gennem foreningens landsdelsforening, og der er ansøgningsfrist 15. november. DGI’s Lånefond giver årligt lån for 2 millioner kroner til faciliteter.

Læs mere om ansøgning og retningslinjer for DGI's lånefond.

Padel er populært

Ifølge Morten Hedegaard, konsulent hos DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund, findes i dag 180 padelbaner i Danmark i dag, og han forventer, at antallet runder 200 inden årets udgang.

Padel er kommet til Danmark fra Sydeuropa og blevet kendt som en aktivitet, der har en lav barriere for begyndere, fordi spillet er nemt at lære. Derfor er det velegnet i foreninger, der har fokus på ny medlemsvækst. Det gælder ikke kun tennisklubber. En del kommercielle padelbaner popper også frem mange steder.

Samarbejde om padel

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis indgik i foråret 2020 en samarbejdsaftale, som også omfatter padel og som har fokus på at udvikle og udbrede aktiviteten. Selv om samarbejdet ligger i regi af tennis, betragter de to organisationer padel som en særskilt aktivitet.

Læs mere i Fælles indsats skal udbrede padel og tjek hjemmesiden padelidanmark.dk

Er du interesseret i at høre mere om padel, så kontakt Morten Hedegaard, padelkonsulent hos DGI og Dansk Tennis Forbund, på telefon 71721073 eller mail morten.hedegaard@dgi.dk.