Stort hold klarer hjemmesiden på en nem måde
17 frivillige tager sig af Firehøje IF’s hjemmeside. Det sikrer, at den altid er opdateret og gør det lettere at finde folk til opgaven.
De mødes cirka en gang i kvartalet - i et mødelokale i hallen med ostemadder og kaffe på bordet. Her bruger de et par timer på at opdatere foreningens hjemmeside, snakke og hjælpe hinanden. Den yngste er 18 år, og den ældste er et sted i 60’erne.
Sådan har de gjort
En arbejdsgruppe besluttede, at alle afdelinger i Firehøje IF skulle have deres egen webmaster, da foreningen fik ny hjemmeside.
Planen blev godkendt på årsmødet, og afdelingerne stod selv for at finde én eller to frivillige.
Da den nye hjemmeside skulle i brug, blev der holdt et opstartsmøde for de nye webmastere. Her blev teknikken introduceret, så alle vidste, hvordan man lægger ting ind på hjemmesiden.
Webmasterne er selvkørerende. De, der har tid og lyst, mødes cirka en gang i kvartalet til et fællesmøde, hvor man hjælper hinanden og får nye ideer.
Fællesmøde med YES-fornemmelse
”Det er hyggeligt, når vi er af sted, og første gang gik jeg derfra med sådan en YES-fornemmelse. At det ville blive spændende at komme i gang,” fortæller Pernille Lyngby Commerou, webmaster for tennis på Firehøje IF’s hjemmeside.
21 webmastere
Foreningen har i dag 17 frivillige, der i fællesskab har ansvaret for hjemmesiden. Hver afdeling har én eller to webmastere, som løbende opdaterer afdelingens egne sider. Og på fællesmøder kan man få nye input eller hjælp til teknikken, hvis den driller.
”Der er noget hygge og socialt over det, når vi mødes, og så bliver man inspireret, når nogen laver noget godt, man ikke selv ville have fundet på,” siger Lars Houbak, medlem i forretningsudvalget i Firehøje IF.
Ingen naturlig arvtager
Det startede egentlig med, at foreningens formand gennem 26 år stoppede. Det var ham, der ordnede alt på FIFs hjemmeside, og det fortsatte han med i et par år, da han ikke længere var formand.
”Men det kunne ikke blive ved med at gå. Der var ingen naturlig arvtager,” fortæller Lars Houbak.
Spring et led over
Derfor nedsatte bestyrelsen en arbejdsgruppe, som også skulle kigge på et nyt system til hjemmesiden. Kravet var, at det skulle være let for både medlemmerne og foreningen at bruge.
”Vi kom frem til, at det ville være godt at give alle afdelinger et selvstændigt ansvar på den nye side. Hvis afdelingerne selv skulle lægge ting op, kunne vi springe et led over, og få dem til at tage mere ejerskab,” siger Lars Houbak, der var procesguide på projektet.
Gør opgaven overskuelig
Opgaven blevet overskuelig for de 21 frivillige, som også arbejder med netop de områder, de synes er spændende.
”Jeg sidder med min interesse. Skulle jeg skrive om gymnastik eller minigolf, ville jeg ikke have det samme drive, som jeg har inden for fodbold,” siger Ole Villefrance, den ene af fodboldafdelingens webmastere og formand for ungdomsafdelingen i fodbold.
Webmaster er et stort ord
”Nu er webmaster sådan et stort ord. Jeg sidder jo bare og passer hjemmesiden for vores lille afdeling,” kommenterer han og siger, at han ikke ville have sagt ja, hvis han skulle stå for det hele.
Pernille Lyngby Commerou er enig. Det er en god idé, at de er så mange med hver deres lille ansvarsområde:
”Det er smart, at jeg selv kan redigere og tilføje nyheder eller noget om tennis. Det er mere personligt og gør det nemmere at ramme folk, når man hurtigt selv kan opdatere,” siger hun.
Lav fælles retningslinjer
Nogen ville måske spørge, om 17 webmastere ikke er for mange kokke, der fordærver maden? Om hjemmesiden bliver rodet at se på? I Firehøje IF har de løst den udfordring med fælles aftaler om, hvordan skriftstørrelser og farver skal være, hvordan links og logoer skal bruges og så videre.
”Det kræver koordinering. Derfor har vi lavet en skjult side på hjemmesiden, som kun webmasterne kan se. Vi har været nødt til at skrive det ned, for ellers kan ingen huske det,” siger Lars Houbak.
Det er muligt, at ikke alt på Firehøje IF’s hjemmeside er perfekt, men det er okay. For de frivillige har forskellige it-kundskaber og tid til rådighed:
”Det handler om at sætte en rummelig stemning. Vi er ikke eksperter, men vi ser, hvor langt vi kan komme med fælles hjælp.”