Idéer til bæredygtig udvikling fra DGI's Landsstævne

Bæredygtig udvikling var tænkt ind i alle faser af Landstævne 2022. Nogle initiativer med større succes end andre, men deltagerne tog godt imod de grønne indsatser.

Deltagerne ved Landsstævnet i Svendborg hilser bæredygtige indsatser varmt velkommen. Foto: Lars Holm

8 ud af 10 deltagere ved DGI's Landsstævne 2022 er enige eller helt enige i, at det er væsentligt, at en begivenhed som Landsstævnet er optaget af bæredygtighed. Det viser deltagernes evaluering efter stævnet. 

Ved stævnet denne sommer var bæredygtig udvikling tænkt ind i alle faser fra planlægning og indkøb, madspild og affaldssortering til genbrug og videreformidling af overskud efter stævnet, som i øvrigt havde centrum omkring et stadion, der var genbrug fra DGI’s Landsstævne samme sted i 1994.

Inspiration til fri afbenyttelse

Her på siden stiller vi inspiration, idéer og erfaringer fra Landsstævne 2022 til rådighed for landets foreninger. Meget tyder nemlig på, at stævnedeltagere også i fremtiden vil være optaget af bæredygtig udvikling. Om muligheden skriver DGI's formand Charlotte Bach Thomassen:

"Når vi arbejder med bæredygtige aktiviteter og løsninger i idrætsforeningerne, er det ikke alene en forpligtelse men også en mulighed. En mulighed for at tage en snak med vores medlemmer om, hvad vi står for i foreningen, og hvad vi bidrager med lokalt. Og også en mulighed for at give en ny generation af foreningsledere indflydelse."

Citatet er fra Charlotte Bach Thomassens leder "Kold vinter afløser varm sommer" i DGI magasinet Udspil nr. 5 2022.