Unge uddeler penge til sommerevent i Næstved Esport

Næstved Esport slog hul på ImpulsPuljen med deres idé om et åbent hus-event med pølsevogn og rød løber på byens torv. Det unge advisory board er klar til at støtte mange flere ideer.

Advisory boards i Storstrømmen, Storkøbenhavn, Østjylland og Midtjylland bestående af lokale unge vurderer ansøgninger til ImpulsPuljen og uddeler midler. Her overrækker Velliv og advisory boardet midler til Næstved Esport. Foto: DGI

Det er svært at beskrive, hvor fedt de har det i Næstved Esport. Det skal opleves! Derfor søgte klubben ImpulsPuljen om midler til at afholde et sommerevent på det lokale torv, så unge kan komme og mærke fællesskabet.

Og den idé er så god, at det lokale advisory board bestående af unge fra lokalområdet udskrev ImpulsPuljens første bevilling:

"Arrangementet er en god idé, fordi det tiltrækker unge til en konkret aktivitet. Mange unge mangler et sted at være eller et fællesskab. Særligt efter et år hver for sig. Næstved Esport præsenterer sig selv direkte for de unge, så de kan se alt det fede, de laver,” siger William Knudsen på 16 år.

Han bor i Næstved og udgør sammen med seks andre unge det lokale advisory board.

Han er selv medlem af tre foreninger og ser puljen som en mulighed for, at flere unge får øjnene op for de mange foreningsfællesskaber, der findes. Det er derfor også vigtigt, at ansøgernes ideer kan knyttes til en forening, når advisory boardet vurderer potentialet.

”Vi inviterer ansøgerne ind til en snak, både for at høre mere og for at vejlede dem til, hvordan de kommer bedst i mål. Vi tror på, at arrangementer eller events tiltrækker unge. Men vi uddeler også penge til eksempelvis udstyr,” siger William Knudsen.

Et ekstra trækplaster for de unge

Andreas Wissing er 23 år og bestyrelsesmedlem i Næstved Esport. Han fortæller, at eventet længe har været på tegnebrættet. Han glæder sig over, at de nu får råd til det, han kalder et ekstra trækplaster på dagen, som forhåbentligt vil tiltrække endnu flere unge:  

”Vi håber, at vi møder dem, som ikke typisk ville være medlem af en forening. Dem, som ville sidde hjemme. Hos os møder de nye mennesker og bliver en del af et fællesskab omkring sporten. Det er en sport de dyrker sammen med vennerne. I foreningen kan vi også dyrke et sundt spillefællesskab. Vi har fokus på, hvordan er vi mod hinanden og hvordan vi er sunde og raske.”

Der vil med bevillingen blandt andet blive råd til en rød løber, pølsevogn og diverse fysiske aktiviteter og lege, som hele familien kan deltage i.

”Vi glæder os til at se, hvad der kan lade sig gøre. Her og nu venter vi dog til vi kan samles flere mennesker,” siger Andreas Wissing.